back

Працівники культури району вперше відзначили своє професійне свято не на сцені

09 листопада 2016

За словами нашого сучасника, філософа, фахівця в галузі культурології Мирослава Поповича «Культура – це простір в якому проходить людське життя від народження до смерті». І це дійсно так, бо саме культура, в тому числі національна, впливає на формування особистості людини з самих ранніх років. Згадайте казки, які вам в дитинстві читали батьки, колискові, які співала вам мама колись - це все елементи культури, в яких закладена історія народу. Живопис, література, народна творчість, музика – наскільки бідним емоційно було б наше життя без них.

Українська культура досі зберегла свою чистоту, самобутність, яскраву індивідуальність. І заслуга в цьому працівників культури та аматорів народного мистецтва. Це працівники будинків культури і клубів, музеїв і бібліотек, театрів і мистецьких шкіл, керівники та учасники художніх колективів. На честь цих людей 9 листопада в Україні відзначається Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва.

Працівники культури Ніжинщини з нагоди свята зібрались у районному будинку культури на урочистих заходах, що підготували та провели заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко та завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер.

Багатогранну професійну культуру Ніжинщини представляє районний відділ культури та його підрозділи: районний будинок культури та 36 сільських клубних установ, районна дитяча школа мистецтв та 5 її філій, 33 сільські бібліотеки та 3 музеї. Серед працівників є досвідчені, з величезним багажем знань і досвіду, тягнеться до них і молодь. А об’єднує усіх палка любов до справи, яку вони роблять.

Під час урочистостей зі сцени з теплими вітаннями звернувся голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин до працівників культури, що лише раз на рік знаходяться у залі. Він зауважив, що без традицій немає культури, а без культури немає нації. Він подякував присутнім за їх кропітку працю протягом року на всіх святах і заходах, за подарований щоразу гарний настрій і задоволення. А також вручив грамоти та подяки райдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток культури Ніжинського району, професійну майстерність, збереження національної культурної скарбниці та з нагоди свята народному аматорському родинному колективу «Берегиня» Шняківського сільського клубу (керівник Анатолій Лисенко), народному аматорському хоровому колективу «Родина» Лосинівського будинку культури (керівник Василь Боровик), колективу аматорського вокального ансамблю «Вербиченька» (керівник Ганна Новікова), завідувачу Данинським сільським клубом Валентині Семенко.

До привітань долучились голова районної ради Олег Бузун, начальник відділу культури райдержадміністрації Антоніна Залозна, голова профспілки працівників культури району Анжела Константиненко та її заступник Ніна Хребто, котрі також вручили грамоти та подяки кращим представникам галузі.

Святкову атмосферу присутнім у залі колегам подарував запрошений колектив з Борзнянщини «Смоляни».

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА