back

За вільний світ без рабства!

02 листопада 2016

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна.

Економічні проблеми, незадовільний стан ринку праці, значний рівень безробіття і низький рівень життя населення спонукають громадян України шукати роботу за кордоном. Більшість виїжджають за туристичними чи приватними візами, працюють без необхідних документів, дозволів та контрактів, а це робить їх безправними, і стає причиною потрапляння в тенета торгівців людьми. Тому завданням загальнодержавної ваги є боротьба з цим явищем, підтримка і захист українських громадян за кордоном.

У рамках проведення Європейського дня протидії торгівлі людьми 01 листопада фахівцем Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та студенткою-волонтером НДУ ім. М. Гоголя було проведено профілактичний захід «За вільний світ без рабства!» на базі Ніжинської ЗОШ І-ІІ ступенів. Зі школярами була проведена бесіда з елементами тренінгу, продемонстровані фрагменти документальних фільмів, які у зрозумілій формі розкривають суть проблеми та пояснюють, як від неї вберегтися.

Ніжинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді