back

Нагородження чемпіонів та призерів Відкритого чемпіонату Ніжинського району з футболу – 2016.

31 жовтня 2016

У футбольному сезоні 2016 виявили бажання поборотися за чемпіонство 21 команда – це 522 гравці. Було зіграно 196 матчів, забито 900 голів.

Усе більше команд інших районів бажає прийняти участь у Ніжинському районному чемпіонаті. Цього року до участі приєдналися «Еталон» (с. Мрин) та ФК «Партизан» (с. Володькова Дівиця).

29 жовтня у Ніжинському районному будинку культури відбулась урочиста церемонія нагородження чемпіонів та призерів Відкритого чемпіонату з футболу.

Привітав учасників та переможців голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він запевнив присутніх, що наступного року видатки з бюджету на спортивну галузь району будуть збільшені. Голова пообіцяв і надалі свою підтримку у популяризації футбольного чемпіонату, аби залучити до цього виду спорту як найбільше молоді.

Із вітальним словом виступив і голова районної ради Олег Бузун. Він провів церемонію нагородження бронзового призера Другої ліги - команди ФК «Україна» (с. Крути) та команди «Старт» (с. Талалаївка) - бронзового призера Вищої ліги Відкритого чемпіонату Ніжинського району з футболу – 2016.

Срібним призером Другої ліги Відкритого чемпіонату стала команда «Маяк» (с. Лихачів). Медалі та кубок вони отримали з рук голови Ніжинського спортивного товариства «Колос» Володимира Євтуха.

Срібних призерів Вищої ліги Відкритого чемпіонату Ніжинського району з футболу 2016 - команду «Відродження» (с. Сальне) привітав завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів церемонію нагородження найсильнішої команди Другої ліги - команди, яка з першого туру захопила лідерство – ФК «Дівиця» (смт Мала Дівиця).

Найсильнішою командою Вищої ліги Відкритого чемпіонату Ніжинського району 2016 року виявилася команда «Будівельник» (смт. Лосинівка).

Справжньою сенсацією у другому колі чемпіонату Другої ліги стала команда, котра набрала найбільшу кількість очок у другому колі, і з 9 місця зуміла перебратися на 4. У номінації «Прорив сезону» була нагороджена команда «Творець» (м. Ніжин).

Найдисциплінованішою командою чемпіонату за найменшою кількість карток стала «Фортуна» (с. Ніжинське) і отримала приз «Фейр плей».

Кращими арбітрами стали: Сергій Іванюк, Олександр Доробляй, Юрій Мовчан, Петро Кательницький. Вони отримали іменні нагороди.

На радість футбольним вболівальникам цей сезон запам’ятався висококласною грою, феєричними голами, гострими моментами, які стали можливими завдяки високим спортивним якостям кращих гравців чемпіонату. У Другій лізі ними стали:

- кращий воротар – Дмитро Сушко (ФК «Дівиця»)

- кращий захисник – Юрій Гусєв (ФК«Фортуна»)

- кращий захисник – Олександр Ріпа (ФК «Україна»)

- кращий захисник – Андрій Титаренко (ФК«Маяк»)

- кращий півзахисник – Максим Молодзієвський (ФК «Україна»)

- кращий півзахисник – Сергій Кулик (ФК«Юність»)

- кращий півзахисник – Олександр Чоба (ФК «Еталон»)

- кращий півзахисник – Сергій Тавакалян (ФК «Дівиця»)

- кращий півзахисник – Юрій Гумен (ФК «Дівиця»)

- кращий півзахисник – Роман Шуста (ФК «Україна»)

- кращий форвард – Андрій Горбань (ФК «Дівиця»)

- кращий бомбардир - Андрій Топтун («Юність» с. Шатура, 22 голи) та В’ячеслав Мінченко («Маяк» с. Лихачів, 22 голи).

Також була обрана символічна збірна Вищої ліги Відкритого чемпіонату 2016:

- кращий воротар – Ярослав Росієць («Відродження» с. Сальне)

- кращий захисник – Олександр Собех («Відродження»)

- кращий захисник – Юрій Бондаренко («Будівельник» смт. Лосинівка)

- кращий захисник – Олексій Малюга («Старт» с. Талалаївка)

- кращий захисник – Сергій Сердюк («Сокіл» с. Данине)

- кращий півзахисник – Ігор Гриценко («Відродження»)

- кращий півзахисник – Олексій Заволовий («Відродження»)

- кращий півзахисник – Сокольницький Геннадій («Будівельник»)

- кращий півзахисник – Руслан Циба («Будівельник»)

- кращий півзахисник – Євген Ніколаєв («Будівельник»)

- кращий форвард – Богдан Улянченко («Фенікс» смт. Лосинівка)

- кращий бомбардир - Богдан Улянченко («Фенікс» Лосинівка, 22 гол).

Церемонію нагородження найкращих провів головний організатор Відкритого чемпіонату з футболу – голова Ніжинської районної федерації футболу Олексій Чернета. У своєму виступі він подякував за підтримку в організації чемпіонату Ніжинській районній державній адміністрації, районній раді, Чернігівській обласній федерації футболу, Ніжинському спортивному товариству «Колос», а також всім громадським організаторам та спонсорам. За яскраве цьогорічне футбольне видовище він подякував командам, котрі взяли участь, і звичайно ж, вболівальникам, підтримка яких призвела до високих результатів.

Кращим гравцем чемпіонату цього року став Геннадій Сокольницький - «Будівельник» (смт. Лосинівка).

Присвоїли звання Легенд Футболу Ніжинського району за особисту яскраву футбольну кар’єру та гідний приклад для наслідування Миколі Диньку, Миколі Бабичу та Володимиру Спичаку.

Звання «Кращий організатор футболу» за видатні заслуги у розвитку цього виду спорту в Ніжинському районі отримали Микола Шуляк (с. Шатура), Дмитро Вербецький (с. Данина), Юрій Гринь (с. Володькова Дівиця), Олексій Нещерет (с. Крути) та Ігор Кізім (с. Мала Дівиця).

Свої вітання переможцям та усім присутнім у залі подарували творчі колективи Ніжинського району.

Чекаємо наступного футбольного сезону, нових команд та ще більших перемог!

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА