back

Щодо спрацювання магістральних каналів осушувальних систем

27 жовтня 2016

На виконання наказу Деснянського БУВР № 47 від 2.09.2016 року міжрайонними управліннями водного господарства впродовж жовтня-листопада до проходження осінніх паводків з метою виконання робіт з очищення водопропускних конструкцій від мулу та сміття, перевірки роботи підйомних механізмів затворів та санітарного очищення русел каналів (річок) проводиться консервація гідротехнічних споруд та спорожнення каналів.

Враховуючи обстановку, що склалася на водогосподарських об’єктах області та не погіршення, її в подальшому, МУВГ визначений перелік ГТС, що підлягають консервації та протяжність каналів, які будуть спорожнюватись. Даний перелік розглянуто технічною радою Деснянського БУВР, рішенням якої прийнято спорожнити магістральний канал осушувально-зволожувальної системи «Остер-ІІ, ІІІ черга» на зимовий період 2016-2017 рр.

Вказані роботи планується провести впродовж ІІІ декади жовтня місяця: спорожнити магістральний канал довжиною 39,0 км та законсервувати 2 ГТС в Ніжинському районі (шлюзи-регулятори № 13, 16).

Ніжинське міжрайонне управління водного господарства