back

Нарада голови РДА з керівниками сільгосппідприємств Ніжинського району

26 жовтня 2016

За ініціативи голови районної державної адміністрації Вячеслава Івашина сьогодні відбулась нарада з його першим заступником Сергієм Батраком, головним спеціалістом відділу з питань цивільного захисту оборонної мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Ігорем Стрільбицьким та з керівниками сільськогосподарських підприємств Ніжинського району, а саме з Віталієм Фурсою (ТОВ «Дружба-Нова»), Михайлом Василенком (ФГ «Агро-Надія»), Людмилою Гальонко (ТОВ «Український аграрний союз», ТОВ «Ніжинський консервний завод»), Володимиром Шевлюгою (ПП «Агро-Трейдер»), Олексієм Сутулою ( ФГ «Липіврізьке»), Михайлом Косухою (ПП «Іскра») та Марією Самойленко (ФГ «Мединщина»).

Перш за все Вячеслав Івашин подякував присутнім керівникам за постійну підтримку сільських громад у розвитку та утриманні соціальної інфраструктури, зауважив, що сільськогосподарські підприємства наповнюють саме той напрямок економіки нашої держави, що формує в тому числі і районний бюджет.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин звернувся до аграріїв з проханням надавати посильну допомогу з розчистки від снігу доріг у населених пунктах та автошляхів державного значення, а також співпрацювати з сільськими радами по питанню розрахунків палива на зимовий період.

Він наголосив на тому, що райдержадміністрація, органи місцевого самоврядування та аграрії Ніжинського району – єдина команда, котра лише спільними зусиллями зможе утримувати автомобільні шляхи в належному стані, аби у будь-яку погоду до всіх населених пунктів району змогли дістатися шкільні автобуси, швидка допомога, пожежна та здійснювався безперешкодний підвіз продуктів харчування.

Крім того, під час наради були озвучені пропозиції керівників щодо ремонту місцевих та державних доріг у межах населених пунктів, де розташовані сільськогосподарські підприємства. Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак наголосив присутнім на необхідності розробки та погодження з сільськими радами схем вивозу сільгосппродукції. І саме таким чином, аби як найменше шкодити автошляхам населених пунктів.

Також було обговорено питання подальшого процесу децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.

По завершенню наради присутні домовились про подальшу співпрацю на благо Ніжинського району.

Минулого тижня подібна зустріч відбулась і з іншими керівниками і представниками сільськогосподарських підприємств Ніжинського району: Олексієм Сандуленком (ТОВ «Баришевська зернова компанія»), Петром Повисшим (ТОВ АПК «Магнат»), Сергієм Макулою (ТОВ ім. Прядка), Світланою Житніковою (ТОВ «Украгророзвиток») та Іваном Кобижчою (ТОВ «Ніжин-Агро»). Під час наради також було обговорено питання розчистки доріг від снігу та домовлено про співпрацю задля забезпечення належних умов життєдіяльності Ніжинського району.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА