back

Проблеми фінансування галузі освіти обговорили на розширеній нараді в райдержадміністрації

21 жовтня 2016

21 жовтня в райдержадміністрації відбулась розширена нарада з питань фінансування галузей освіти та медицини до кінця поточного року.

Участь у нараді взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, заступник голови РДА Оксана Мелашенко, голова районної ради Олег Бузун, начальник відділу освіти Леся Лозова, голова РК профспілки працівників освіти Інга Чеботаєва, головний лікар Ніжинської ЦРЛ Юрій Солодько, директори загальноосвітніх шкіл, голови первинних профспілкових організацій навчальних закладів, селищний, сільські голови.

Відкриваючи засідання, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин наголосив, що фінансування галузі освіти на сьогоднішній день є недостатнім для того, щоб у повному обсязі виплатити заробітну плату вчителям до кінця року, зважаючи на складну ситуацію, яка склалась загалом у державі. Левова частка коштів державної субвенції іде на погашення енергоносіїв та податків. Крім того, чимала сума іде на утримання малокомплектних шкіл.

Начальник відділу освіти Леся Лозова та головний бухгалтер Олег Обідейко озвучили конкретні суми по кожній школі, які потрібні для виплати заробітної плати педагогічним працівникам у жовтні.

Звертаючись до присутніх у залі керівників територіальних громад, Вячеслав Івашин сказав: - Ми зібрались сьогодні для того, щоб цю проблему вирішити спільно. Без залучення коштів місцевих бюджетів це буде зробити важко. Я сподіваюсь на порозуміння та вашу допомогу навчальним закладам.

Таку ж думку висловив і голова районної ради Олег Бузун, який говорив, що підтримувати школу, в першу чергу, повинні сільські громади.

В ході обговорення присутні очільники сільських громад висловили свою точку зору та свої пропозиції щодо вирішення даної проблеми.

Заступник голови РДА Оксана Мелашенко також нагадала присутнім і проблеми з фінансуванням медичної галузі та звернулась до сільських голів по можливості передбачити кошти у своїх бюджетах на придбання медикаментів для амбулаторій, фельдшерських пунктів та ЦРЛ. Користуючись нагодою, Оксана Миколаївна подякувала керівникам територіальних громад, які допомагають утримувати 21 ФП у районі.

На завершення зустрічі голова райдержадміністрації наголосив, що влада робить і надалі робитиме все можливе, щоб до кінця року закрити заборгованість по заробітній платі вчителям та медикам.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА