back

Вячеслав Івашин: до розчищення доріг від снігу ми повинні бути готовими вже сьогодні

19 жовтня 2016

Сьогодні голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів розширене засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Батрака, селищного, сільських голів, керівників та представників сільськогосподарських підприємств.

Присутні розглянули ряд важливих та актуальних питань, які потребують відповідного реагування. Відкриваючи засідання, голова райдержадміністрації наголосив, що до розчищення автомобільних доріг району від снігу в зимовий період 2016-2017 рр. ми повинні бути готовими вже сьогодні.

Начальник філії Вертіївська ДЕД Віталій Кошовий, інформуючи про стан готовності дорожньо-експлуатаційної дільниці до роботи в зимовий період, зазначив, що організація наразі не готова у повному об’ємі забезпечити розчистку доріг району у разі виникнення надзвичайних ситуацій у зв’язку з тим, що в першу чергу вони зобов’язані розчистити дороги міжнародного та державного значення.

Істотною причиною також є те, що техніки не вистачає, а та що є в наявності – застаріла. Крім того, не вистачає працівників через несвоєчасну виплату заробітної плати. А тому, враховуючи існуючі проблеми, присутні учасники засідання обговорили шляхи співпраці між інвесторами, селищною та сільськими радами у вирішенні питання розчистки доріг у зимовий період.

Вячеслав Івашин наголосив, що тільки спільними зусиллями можна і треба вирішувати всі проблеми та звернувся до керівників територіальних громад з проханням укласти договори з підприємствами, незалежно від форм власності, які мають у наявності снігоочисну техніку.

Не обійшли увагою учасники наради і такі нагальні питання як ремонт, утримання та експлуатація доріг.

Наступне питання порядку денного стосувалось стану пожежної безпеки в районі та заходів щодо посилення протипожежного захисту населених пунктів і об’єктів господарювання в осінньо-зимовий період 2016-2017 рр. та затвердження плану основних заходів. Інформував Дмитро Кравцов, начальник Ніжинського МРВ УДСНС в Чернігівській області.

Про затвердження плану заходів з підготовки районних управлінь, організацій і підприємств, органів місцевого самоврядування Ніжинського району до дій в екстремальних зимових умовах 2016-2017рр. доповів начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайло Марченко.

Фахівець Ніжинського МРВ УДСНС в області Андрій Дудкевич зупинився на проведенні спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.

За результатами роботи комісії були прийняті відповідні рішення.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА