back

Зустріч з учасниками бойових дій та членами їх сімей

13 жовтня 2016

З метою вшанування бойового подвигу, самовідданості громадян, які захищали кордони нашої держави в ході проведення антитерористичної операції, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі спеціалістами Ніжинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді12 жовтня в Безуглівській сільській раді було організовано та проведено зустріч з учасниками бойових дій та членами їх сімей.

Безуглівський сільськbй голова Людмила Андрусенко та начальник відділу соціальної роботи Ніжинського районного центру СССДМ привітали всіх присутніх з наступаючим святом Дня захисника України та подякували кожній родині, яка виховала достойних синів України. Сила та мужність кожного воїна завжди базуються на любові та підтримці рідних і близьких, саме тому побажали, щоб після будь-яких суперечок і баталій, які часто трапляються у повсякденному житті, вдома присутніх завжди чекав затишок і мир.

В обговоренні найболючіших питань, що стосувалися сімей кожного з присутніхвзяли участь: провідний фахівець Ніжинського міськрайонного центру зайнятості Ірина Бондаренко, головний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян та з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці управління соціального захисту населення Ніжинської РДА Тетяна Борщ, психолог – волонтер психологічної кризової служби Оксана Сокальська, начальник відділу соціальної роботи Ніжинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Юлія Чос.

Про умови перебування на обліку в центрі зайнятості та професії, які користуютьсясьогодні найбільшим попитом на ринку праці розповіла Ірина Бондаренко. Тетяна Борщ надала інформацію щодо пільг, передбачених законодавством, для учасників бойових дій та можливість отримання послуги з безоплатної соціальної та професійної адаптації.

В районі з 2014 року діє робоча група з надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх родин, всі бажаючі можуть звернутися індивідуально та отримати кваліфіковану допомогу від залучених психологів – волонтерів.За бажанням кожен також може пройти психологічну реабілітацію або санаторно-курортне лікування. На цьому акцентувала увагу присутніх Юлія Чос

За чашкою запашної кави всі разом поринули у невимушену бесіду, а Оксана Сокальська говорила про напрямки психологічної допомоги, яка може бути надана демобілізованим і членам їх сімей, та труднощі, які можуть з'явитися після повернення воїна додому.

Учасники заходу отримали інформаційні матеріали центру зайнятості та психологічну пам'ятку для тих, хто брав участь у бойових діях.

Наостанок всі учасники АТО одержали солодкі подарунки від сільського голови.

Юлія Чос,

начальник відділу соціальної роботи

Ніжинського районного ЦСССДМ

Куди звертатись учасникам АТО:

- Управління соціального захисту населення Ніжинської РДА

м.Ніжин, пл.імені Івана Франка, 1, кім.4, тел.(04631) 2-34-38, 2-01-98

- Ніжинський міськрайонний центр зайнятості

м.Ніжин, вул.Об'їжджа, 120, тел.(04631) 5-20-68, 5-39-46, 5-20-77

-Ніжинський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

м.Ніжин, пл.імені Івана Франка, 1, кім.52, тел.(04631)2-53-66

-Психологічна допомога

068-386-86-01 Оксана