back

Районна військово-патріотична гра «Я патріот»

12 жовтня 2016

Другий рік поспіль напередодні Дня захисника України в Ніжинському районі проводиться районна військово-патріотична гра «Я патріот». Цього разу захід відбувся 12 жовтня на території діючої військової частини - спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України в м.Ніжині. Участь у грі взяли 7 команд старшокласників загальноосвітніх шкіл району: Перемозької, Черняхівської, Талалаївської, Лосинівської, Галицької, Безуглівської, Великокошелівської.

Під час урочистого відкриття змагань учасників вітали голова Ніжинської райдержадміністрації Вячеслав Івашин та військовий комісар Ніжинського міського об’єднаного військового комісаріату Володимир Якущенко.

Маючи на меті масове залучення школярів району до занять фізичною культурою і спортом, пропаганду здорового способу життя, визначення фізичної підготовленості допризовної молоді до служби в Збройних Силах України та виховання її у дусі патріотизму і любові до Батьківщини, програма військово-патріотичної гри «Я патріот» передбачала стройову підготовку, підтягування на перекладині, біг на дистанцію 60 метрів, метання гранати на дальність та санітарно-медичну підготовку.

По завершенню змагань, для команд було проведено екскурсію до музею історії створення військової частини. Також діти мали змогу ознайомитися з роботою наявної авіатехніки та побувати на борту літака АН – 32 П.

Підбивши підсумки, команда суддів визначила переможців в особистому заліку по кожному виду змагань та розподілили загальнокомандні місця. Таким чином: перше командне місце вибороли учні Перемозької ЗОШ І-ІІІ ст., ставши двократними переможцями гри «Я патріот» у Ніжинському районі; друге місце – команда Талалаївської ЗОШ І-ІІІст.; третє місце розділили між собою команди Безуглівської, Лосинівської та Галицької ЗОШ І-ІІІст.

Усі переможці були нагороджені відзнаками районної державної адміністрації, сектору сім’ї, молоді та спорту Ніжинської РДА та призовими кубками.

За сприяння у якісному проведенні районного заходу, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин відзначив подякою районної державної адміністрації колектив спеціального авіаційного загону в особі командира Івана Коробки. Нагороду з рук очільника району отримав заступник начальника штабу спеціального авіаціного загону Валерій Калитв’янський.

Всі учасники змагань отримали щире задоволення від проведеного заходу, який дає можливість учнівській молоді району не лише теоретично, а й на практичному рівні випробувати свої навики у сфері військового вишколу та фізичної підготовки. Крім того, спілкування та спільні заняття з військовими в таких умовах не аби як підіймають авторитет військової служби в Україні.

За інформацією сектору сім’ї, молоді та спорту РДА