back

Ніжинщина ярмаркує

10 жовтня 2016

Золотою осінньою порою у місті Ніжині кожного року святкують Покровський ярмарок. Це велика подія, свято наших досягнень, нашої творчості, культури й традицій, що знову збирає тисячі учасників з усіх куточків України.

Відроджений сучасниками, Покровський ярмарок гідно презентує Ніжинщину, приваблюючи численних гостей здобутками вітчизняної промисловості і сільського господарства, неповторними виробами народних майстрів та істинно національним мистецтвом художніх колективів.

До ярмаркового дійства долучились і громади Ніжинського району та працівники районного будинку культури. Свої садиби на ярмарку презентували Шняківська та Данинська громади. Вони приваблювали ярмаркуючих автентичними піснями і костюмами, розмаїттям бабусиних сорочок і рушників, наливок, вареників, пиріжків та різних смаколиків, якими щедро пригощали всіх бажаючих.

Крутівську громаду представила дослідна станція "Маяк", яка презентувала насіння та продукцію власної селекції.

А гарний настрій та позитивні емоції глядачам дарували ансамбль троїстих музик «Перець» районного будинку культури та народний аматорський родинний колектив «Берегиня» із Шняківки.

Завітав на святкування і голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин разом зі своїм заступником Оксаною Мелашенко та керівниками структурних підрозділів РДА.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА