back

“Запобігти. Врятувати. Допомогти.”

26 вересня 2016

21 вересня в ЗОШ І-III с. Світанок проводилася акція „Запобігти. Врятувати. Допомогти”. Організатором виступив Ніжинський міськрайвідділ Управління ДСНС України у Чернігівській області. До проведення даного заходу була залучена 16-та державна пожежно-рятувальна частина, газова служба.

Метою акції став перш за все профілактичний напрямок, а саме, навчити дітей і дорослих правилам безпечної поведінки та діям під час виникнення різних надзвичайних подій. На початку акції з учнями школи була проведена лекція з безпеки життєдіяльності, метою якої було нагадування дітям правил безпечної поведінки при відпочинку в лісі, біля водоймищ, попередження виникнення пожеж та загибелі людей на них, правила дорожнього руху.

Далі акція розгорталася по заздалегідь спланованому сценарію. Умовно, в приміщенні школи виникла пожежа. До місця події приїздить служба “101”. Під час пожежі учнів умовно було травмовано і вони самостійно не могли вийти з приміщення школи. Їм приходять на допомогу пожежні із 16 ДПРЧ, проводять рятування дітей з будівлі школи та передають потерпілих лікарям медичної служби для надання першої медичної допомоги. Події, що відбувалися, коментувалися представниками кожної із служб.

Другим етапом програми була евакуація учнів із задимленого приміщення за допомогою ланки газодимозахисної служби.

Останнім етапом акції став показ дій рятувальників по гасінню пожежі за допомогою пожежно-рятувального автомобіля.

На завершення присутнім були продемонстровані технічні засоби пожежного автомобіля, які використовуються під час гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних подій.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області