back

На спільному засіданні постійних комісій депутати обговорили основні питання, що необхідно винести на порядок денний сесії

23 вересня 2016

22 вересня 2016 року відбулося спільне засідання профільних депутатських комісій районної ради за головування голови районної ради Олега Бузуна. У засіданні взяв участь голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

Відкриваючи засідання, голова районної ради Олег Бузун зазначив, що на сьогодні є багато важливих питань, які потребують обговорення відповідними комісіями ради, а також нагальні бюджетні питання, що стали причиною скликання позачергової сесії.

Депутати районної ради вислухали доповідачів та обговорили проекти рішень, які були погоджені кожною профільною комісією та були рекомендовані винести на пленарне засідання сесії, яка відбулася того ж дня після перерви.

Розпочали спільне засідання постійних комісій із розгляду питань, що стосуються бюджету району. Так, про внесення змін до рішення третьої (позачергової) сесії Ніжинської районної ради сьомого скликання «Про районний бюджет на 2016 рік» від 28 грудня 2015 року та про звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2016 року депутатів інформувала начальник фінансового управління РДА Світлана Алемша.

По першому питанню Світлана Миколаївна зазначила, що за період з 12 липня до сьогоднішнього дня (після останнього внесення змін до бюджету на сесії районної ради) райдержадміністрацією та районною радою було прийнято 13 спільних розпоряджень. Цими розпорядженнями зараховано до загального фонду районного бюджету 309 тис. грн. іншої субвенції сільських рад, до бюджету розвитку 129 тис. грн., які направлені на утримання бюджетних установ району.

Переходячи до другого питання, Світлана Алемша доповіла, що за 6 місяців поточного року до зведеного бюджету району надійшло 66 млн 678 тис. грн., що на 8 млн.627 тис. грн. більше, ніж за такий же період минулого року. План власних надходжень по районного бюджету виконано на 169%, по селищному – на 176%, по сільських – на 189%. Показник в цілому по району – 179%. Перевиконання становить 6 млн. 645 тис. грн. Усі територіальні громади забезпечили надходження запланованих коштів.

Щодо видатків районного бюджету за І півріччя, то вони склали 58 млн. 904 тис. грн., що більше минулорічного показника майже на 8 млн. грн. Так, найбільшу питому вагу в загальному обсязі видатків (включаючи субвенції) займають видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення – 46%, освіту – 31%, охорону здоров’я - 16%, усі інші - 7%. До того ж резервний фонд за цей період не використовувався.

Про затвердження Порядку перевезення приватним автотранспортом пільгових категорій громадян та відшкодування витрат за надані послуги та про затвердження Програми погашення у 2016 році кредиторської заборгованості за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміському транспорті (залізничному та автотранспорті) у Ніжинському районі за 2015 рік розповів присутнім начальник управління соціального захисту населення РДА Олександр Шевчун.

Про внесення змін до Програми розвитку малого і середнього підприємництва Ніжинського району на 2015-2016 роки висловилася головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Віта Богдан.

Також депутати розглянули питання про ліквідацію Редакції Ніжинського районного радіомовлення у зв’язку з відключенням дротової радіомережі в Ніжинському районі та анулювання Ліцензії на право користування каналами мовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення серії НР №1440, виданої 19 лютого 2004 року редакції Ніжинського районного радіомовлення.

Про внесення змін та доповнень до Положення про комунальний заклад “Регіональний ландшафтний парк “Ніжинський” Ніжинської районної ради відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру» та затвердження Положення в новій редакції розповіла начальник юридичного відділу районної ради Олена Прищепа.

Заступник головного лікаря Ніжинської центральної районної лікарні Алла Бондаренко та директор Трудового архіву Ніжинського району Лариса Мамаєнко проінформували присутніх про аналогічні зміни до Статуту Ніжинської центральної районної лікарні та затвердження Статуту в новій редакції та відповідно про внесення змін та доповнень до Положення про Трудовий архів Ніжинського району та затвердження Положення в новій редакції.

Також розглянуто питання про затвердження Статутів навчальних закладів (в новій редакції) з метою приведення установчих документів навчальних закладів району у відповідність до вимог чинного законодавства України. Так, із дією Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», відповідно до якого в населених пунктах перейменовано назви вулиць, необхідним стає затвердження в новій редакції статутів навчальних закладів, зокрема Галицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ніжинської районної ради Чернігівської області, Лосинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ніжинської районної ради Чернігівської області, Світанківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ніжинської районної ради Чернігівської області, Кунашівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» І-ІІ ступенів Ніжинської районної ради Чернігівської області, Лосинівської загальноосвітньої школи І ступеня Ніжинської районної ради Чернігівської області, Лосинівського навчально-виробничого комбінату трудового навчання і професійної орієнтації учнів Ніжинської районної ради Чернігівської області.

Крім того, депутати розглянули проекти рішень про питання оплати праці голови, заступника голови районної ради та виконавчого апарату; про затвердження висновку про вартість майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Ніжинського району; про оренду комунального майна; про зменшений розмір орендної плати; про затвердження технічної документації з оцінки земель та про затвердження розпоряджень голови районної ради.

За матеріалами офіційного веб-сайту Ніжинської районної ради