back

Відзначили 20-річницю встановлення в Ніжині пам’ятника загиблим воїнам-афганцям

16 вересня 2016

Ось уже 20 років, як у Ніжині встановили пам’ятник загиблим під час війни в Афганістані воїнам-інтернаціоналістам. 15 вересня тут зібралось керівництво міста та району, народний депутат України Олександр Кодола, помічник народного депутата Сергій Куніцина Геннадій Шлеін, ветерани Афганістану, громадськість.

Привітали присутніх з річницею встановлення пам’ятника міський голова Анатолій Лінник, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, народний депутат Олександр Кодола, помічник народного депутата Сергія Куніцина Геннадій Шлеін, заступник голови районної ради Наталія Березка, військовий комісар Володимир Якущенко та голова Ніжинської міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Ступак.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко передала вітання від голови Вячеслава Івашина, котрий також виконував свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані, його побратимам. Вона зазначила, що воїни-афганці - справжній приклад патріотизму та мужності, адже і сьогодні вони одні з перших стали до лав добровольців у конфлікті на сході нашої країни.

Оксана Мелашенко вручила Почесні грамоти облдержадміністрації учасникам бойових дій Вячеславу Вергуну та Миколі Кулинку, а також Почесні грамоти та грамоти райдержадміністрації учасникам бойових дій Віталію Вергуну, Андрію Корнєву, Михайлу Друзю, Миколі Лозовому, Віталію Парасюку, Сергію Чабану.

160 тис. українців узяли участь у війні в Афганістані. Сьогодні її називають політичною помилкою. Але життя зовсім юних хлопців – безцінні. Материнські сльози ніколи не висохнуть, а покалічені тіла вже ніколи не стануть здоровими. На Ніжинщину не повернулось 6-ро хлопців: Юрій Брюховець, Анатолій Поливко, Віталій Пузін, Микола Орел, Валерій Кузьменко та Анатолій Парубець. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання і на їх честь тричі пролунав військовий салют. До пам’ятника поклали квіти.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА