back

Вклонилися пам’яті героїв

16 вересня 2016

Традиційно до дня визволення Ніжинщини від нацистських загарбників проводяться урочисті заходи, організовуються змагання, турніри, що приурочені цій події.

Так, вже четвертий рік поспіль, був організований велопробіг до Меморіалу загиблим у Другій світовій війні воїнам-визволителям. Стартував велопробіг від адмінбудівлі Ніжинської районної державної адміністрації. Зі словами вітання та побажанням щасливої дороги до учасників заходу звернувся голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

Участь у велопробігу взяли заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер, головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Тетяна Листопад, викладач Ніжинського агротехнічного коледжу, учасник АТО Юрій Булавенко і його вихованці та ініціатор започаткування щорічного велопробігу Микола Самко.

Згідно маршруту, учасники велопробігу прибули до Меморіалу загиблим односельцям у селі Липів Ріг, де поклали квіти та вклонилися пам’яті загиблих липіврізців, що в роки воєнного лихоліття боронили рідну землю від ненависного ворога. Також вшанували всіх, хто не повернувся з фронтів Другої світової війни до рідних домівок, хвилиною мовчання.

За інформацією сектору сім’ї, молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації