back

Привітали рятувальників із професійним святом

16 вересня 2016

Надзвичайні події завжди виникають несподівано. Дуже важливо, що в цих складних ситуаціях є люди, які можуть професійно прийти на допомогу. Це працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, які займаються захистом життя громадян, ліквідацією і попередженням наслідків техногенних катастроф. Покровителькою тих, хто потрапив у біду, а так само тих, хто надає їм допомогу, є Ікона Божої Матері, іменована «Неопалима Купина», свято якої відзначається православною церквою 17 вересня. У цей же день відзначають День рятувальника України.

Напередодні голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин привітав з професійним святом рятувальників 4-го державного пожежно-рятувального загону, побажав усім, щоб у їх житті та на роботі не траплялись надзвичайні ситуації. Подякував за багаторічну співпрацю з Ніжинським районом, а також за їх важливу щоденну героїчну справу. Він зазначив, що районною владою буде робитись і надалі все для того, аби фінансування галузі стало кращим.

З нагоди свята Вячеслав Івашин вручив подяку та грамоти райдержадміністрації Володимиру Івашку, Юрію Бородавку та Івану Кулинку.

Від імені міської влади рятувальників привітав заступник міського голови Сергій Осадчий, він також відзначив кращих подяками.

«Спаситель ніколи не чекав подяки, не чекайте і ви, - сказав під час свого вітального слова заступник начальника 4-го державного пожежно-рятувального загону Анатолій Іваницький, - ми обрали таку професію, яка оцінюється тільки після того, як наша робота завершена.»

Дійсно, відвага, співпереживання, чуйність, прагнення відгукнутися на чужу біду і не чекати за це подяки – ці якості відрізняють тих, хто несе службу в підрозділах МНС України. Піддаючи небезпеці свої життя, вони щодня рятують долі інших.

Із святом, шановні рятівники!

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА