back

День визволення Ніжинщини від німецько-фашистських загарбників: урочиста хода та мітинг

15 вересня 2016

Вересневі дні ось уже 73 роки нагадують Ніжину та Ніжинському району про радісну і водночас трагічну подію – визволення від німецько-фашистських загарбників. У цей час щороку в районі та місті відбуваються урочисті заходи, мітинги-реквієми, тематичні виставки, зустрічі з ветеранами й інші заходи з відзначення дня визволення від «коричневої чуми».

Сьогодні залишилось зовсім мало ветеранів, визволителів нашого краю, але ще живі очевидці тих подій. З болем за втратою близьких вони щоразу приходять на мітинги і хочуть аби їх почули, не забували подвигу героїв, не повторювали помилок минулого та не опускали рук у боротьбі за незалежність своєї країни.

Уже традиційно 15 вересня у Ніжині урочистою ходою прямують ветерани, жителі міста та району до Пам’ятного знаку загиблим у роки Другої Світової війни. Вшанували пам’ять загиблих та згадали визволителів нашого краю під час мітингу.

Участь у заходах взяли заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, працівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови.

Привітав із річницею визволення Ніжина міський голова Анатолій Лінник. Під час свого виступу він сказав, що в усіх містах України горять вічні вогні, котрі ніколи не згаснуть, бо живляться душею і серцем усього українського народу. Міський голова подякував ветеранам за їх подвиг та виховну роботу з підростаючим поколінням.

Участь у ході та мітингу взяв народний депутат України Олександр Кодола. Він привітав ніжинців із святом і подякував за мирне небо ветеранам та тим хто і сьогодні забезпечує нам мирне небо над головою, відстоюючи свободу нашої країни на сході.

Від імені ради ветеранів та своїх побратимів привітав ніжинців Почесний громадянин Чернігівської області, ветеран Петро Крапив’янський. Усім присутнім він побажав щастя, здоров’я, успіху та мирного неба на землі.

Тричі пролунав військовий салют і хвилинна тиша ще раз нагадала усім про полеглих героїв, подвиг яких ніколи не буде забутий.

До вічного вогню усі присутні поклали квіти. По завершенню урочистої частини мітингу над сквером лунали фронтові пісні у виконанні творчих колективів та солістів міста.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА