back

Привітали підприємців з професійним святом

02 вересня 2016

Напередодні Дня підприємця, яке відзначається у першу неділю вересня, у залі засідань райдержадміністрації привітали кращих представників цієї галузі.

Сьогодні підприємництво є своєрідним стабілізатором економіки, займає помітну нішу в розподілі праці, сприяє продуктивній зайнятості населення. Підприємницька діяльність – це не лише важка і самовіддана робота, а й стан душі, що вимагає від людини суспільної активності, сучасного економічного мислення, витримки і діловитості.

Значний внесок в економічний розвиток Ніжинського району забезпечує малий та середній бізнес. Він охоплює практично всі сфери економіки. Це і виробництво та надання послуг населенню, і діяльність у галузі сільського господарства. Саме за рахунок підприємництва вирішено проблему пасажирських перевезень та торгівельного обслуговування навіть у найбільш віддалених населених пунктах району.

Частка надходжень до бюджетів усіх рівнів від діяльності приватних підприємців за перше півріччя 2016 року склала 38,3 %.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував підприємцям за активну участь у вирішенні економічних та соціальних проблем району, побажав успіхів у бізнесі, надійних партнерів та невичерпної наснаги у праці.

За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток, бюджет району та з нагоди Дня підприємця грамотами та подяками районної державної адміністрації Вячеслав Івашин нагородив: Олександра Тесленка, Сніжану Хоменко, Людмилу Ужищенко, Людмилу Пулінець, Ларису Бовкун, Ольгу Авраменко, Інну Дяченко та Олександра Гришкевича.

Привітав підприємців із професійним святом голова районної ради Олег Бузун. Він назвав підприємство Ніжинського району, за яким майбутнє держави, -і це ФОП "Зубенко" (цех по виробництву та фасуванню кави, какао та гарячого шоколаду), побажав усім досягати такого рівня і надалі розвиватись на благо нашого району.

До вітальних слів долучився і в. о. начальника Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції Геннадій Тараненко. Він зауважив, що у Ніжинському районі бізнес працює стабільно і помалу розвивається тоді, як в інших районах він закривається. Геннадій Тараненко також відзначив грамотами підприємців за сумлінну сплату податків та високі заробітні плати.

Музичні вітання представникам бізнесу та усім присутнім у залі подарував ансамбль троїстих музик «Перець» Ніжинського районного будинку культури.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА