back

Свято Першого дзвоника у Ніжинському районі

01 вересня 2016

Ось і пролунав перший дзвоник у всіх школах Ніжинського району. Святково вбрані, з пишними букетами квітів у руках, з посмішками на вустах і, головне, відпочилі впевнено сходились учні на першовересневі лінійки. До святкування в Лосинівці та Безуглівці долучилося і керівництво районної державної адміністрації.

У Лосинівській ЗОШ випускники зустріли своїх батьків, вчителів та гостей свята флешмобом, за руку провели першокласників до їх першої вчительки, вручили перші в їх житті Букварі. Виразно й урочисто першачки читали перші свої шкільні вірші, сповнені жаги до знань. Попереду на них чекає незвідана країна наук та відкриттів. Про віру в майбутнє, в світле й безтурботне життя, що можливе за підтримки батьків та вчителів, говорили випускники Лосинівської школи. Ще рік – і ці діти покрокують у доросле життя.

Добре навчатися, аби Україна отримала розумних майбутніх фахівців, котрі будуть творити нашу історію, розбудовувати нашу державу, побажав усім школярам Лосинівки голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він подякував усім, хто доклав зусиль до того, аби сьогодні учні Лосинівки прийшли до відремонтованої школи: це голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч за виділені кошти з Державного фонду регіонального розвитку на нові вікна, селищна рада, підприємства селища, котрі виділили кошти на ремонт їдальні та ганку закладу, ТОВ "Лосинівський маслосирзавод" (керівник Віктор Бондаренко), КСП а/ф "Лосинівська" (керівник Сергій Селютін), ПП "Агропрогрес" (керівник Михайло Шумейко). А також Вячеслав Івашин щиро подякував педагогічному колективу за їх вклад у навчання, виховання та розвиток лосинівських дітей, котрі гідно представляють Ніжинський район на обласних та всеукраїнських конкурсах.

Під час урочистої лінійки привітали школярів, батьків та вчителів селищний голова Лосинівки Анатолій Стрілець, директор ПП «Агропрогрес № 3» Володимир Мозговий, депутат обласної ради Микола Шматок. Серед поважних гостей були заступник керівника з виробничих питань КСП а/ф «Лосинівська» Олександр Калініченко та голова Ніжинської Спілки ветеранів Афганістану Сергій Ступак. Крім того, першокласники разом із Букварями отримали вітальну адресу від голови обласної ради Ігоря Вдовенка та голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко та завідуючий сектором сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер побували на першовересневій лінійці у Безуглівській ЗОШ. Вручаючи букварики першокласникам, Оксана Мелашенко зазначила, що після того, як вони вивчать літери і почнуть читати, цей букварик розповість їм про історичні місця нашої Чернігівщини, та побажала їм вивчати, любити і берегти свою Безуглівку, свій Ніжинський край, Чергігівську землю, Україну!

Приїхала на свято заступник голови райдержадміністрації не з порожніми руками – вона вручила директору навчального закладу Катерині Резвін ключі від новенького шкільного автобуса, який гордо красувався на шкільному подвір`ї. а також вона запевнила присутніх батьків, Постановою кабінету Міністрів України вже виділені кошти у сумі 448 тис. грн.. для початку ремонту по облаштуванню в Безуглівській ЗОШ дошкільної групи і висловила сподівання, що наступний першовересень у стінах школи зустрінуть і дошкільнята.

Також у Безуглівці голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко та голова Ніжинської спілки ветеранів Афганістану Сергій Ступак поклали квіти до пам`ятного знаку загиблим воїнам-афганцям та Меморіалу Слави, ушанувавши пам`ять загиблих під час громадянської війни та Другої світової.

Цього дня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин відвідав і Великодорізьку ЗОШ та дитячий садок, що функціонує у приміщенні школи. І хоч на святкову лінійку він не встиг, проте разом з керівниками обговорив потреби обох закладів.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА