back

В районі розпочато Всеукраїнський рейд „Урок”

02 вересня 2016

Одним з важливих напрямків забезпечення сталого розвитку держави є забезпечення її майбутнього, що полягає в захисті прав дітей на виховання підростаючого покоління на принципах патріотизму, моральності, поваги до закону, любові до ближнього.

В Україні основні підходи до осмислення та реалізації прав дітей, визначених міжнародними нормами та вітчизняним законодавством, протягом останнього часу істотно змінилися. Це пов’язано з розвитком державної політики щодо дітей, удосконаленням національного механізму контролю за дотриманням чинного законодавства у сфері охорони дитинства.

Служба у справах дітей, як основний і координуючий орган в системі цих закладів, постійно здійснює аналіз стану бездоглядності і правопорушень серед неповнолітніх, умов та причин поширення негативних явищ у підлітковому середовищі, вживає заходів щодо захисту прав дітей, попередження соціального сирітства, влаштування підлітків, що залишилися без батьківського піклування до виховних закладів, сприяння сімейним формам виховання.

З метою максимального залучення дітей шкільного віку до навчального процесу, надання дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності, на виконання доручення заступника голови-керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації від 25 серпня 2016 року № 04-10/4219 в Ніжинському районі з 01.09.2016 року розпочато проведення Всеукраїнського рейду «Урок».

Одним із головних завдань заходу буде повернення або влаштування дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не навчались, а також притягнення до відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.

Служба у справах дітей районної державної адміністрації