back

Освітні заклади до нового навчального року готові, соціально незахищені громадяни допомогу отримали

30 серпня 2016

30 серпня відбулась розширена Колегія РДА, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. У засіданні взяли участь члени Колегії, серед яких голова районної ради Олег Бузун, заступники голови райдержадміністрації Сергій Батрак, Оксана Мелашенко, а також запрошені керівники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, секретарі сільських рад, представники ЗМІ.

На порядок денний було винесено три питання.

Про підготовку закладів освіти району до нового 2016-2017 навчального року доповідала начальник відділу освіти райдержадміністрації Леся Лозова. Під час свого виступу вона зазначила: « За попередньою мережею в навчальних закладах району буде навчатися 1533 учні, що на 30 дітей менше в порівнянні з минулим роком. Уперше за парти сядуть 160 першокласників, проте у Черняхівському та Шатурському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» до першого класу на навчання не прийде жодної дитини

Леся Лозова доповіла про ремонтні роботи в закладах освіти за рахунок цільових субвенцій сільських рад ( Безуглівка, Талалаївка, Л. Ріг), Державного фонду регіонального розвитку (Лосинівка), підтримки сільгосппідприємств (Сальне, В. Кошелівка, Крути, Лосинівка).

За її словами 90 % школярів охоплено гарячим харчуванням. Відповідно до районної Програми розвитку та удосконалення організації харчування в навчальних закладах Ніжинського району всі учні 1-4 класів, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, малозабезпечені, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти-переселенці та діти, батьки яких мобілізовані чи загинули в зоні АТО, мають змогу харчуватися за кошти місцевого бюджету.

83% учнів до навчальних закладів доїжджають шкільними автобусами. За рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів Безуглівська ЗОШ І-ІІІ ступенів отримала новий шкільний автобус, що дасть змогу ще 25 учням з трьох населених пунктів, доїжджати до школи шкільним автобусом. Залишається гострою на сьогоднішній день проблема забезпечення освітніх установ новими сучасними підручниками – повідомила Леся Лозова. Учні 4-х класів забезпечені підручниками на 49%, а 7-х – на 48%.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував усім за активну участь у підготовці та ремонті закладів освіти до нового навчального року, висловив свої сподівання, що освітня галузь буде фінансуватися краще – і це дасть змогу вирішувати всі нагальні проблеми навчальних закладів району.

Начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Олександр Шевчун доповів про стан підготовки одиноких престарілих громадян до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.

У 66 населених пунктах району 87 соціальних робітників обслуговують 956 одиноких престарілих та надають їм 43 види послуг, зокрема: забезпечення продуктами харчування, промисловими товарами та медикаментами, організація завезення палива, побілка житла, обробіток присадибних ділянок, оплата платежів – повідомив Олександр Шевчун. 100 % потребуючих одиноких громадян отримали паливо, надано готівкову субсидію на відшкодування витрат на придбання палива, малозабезпечені громадяни отримали грошову допомогу з акції «Милосердя», соціальними робітниками побілено житлові приміщення одиноким престарілим, надана допомога в обробітку присадибних ділянок.

Крім того, як зазначив Олександр Шевчун, у стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування створено належні умови: теплі затишні кімнати обладнані сучасними меблями, встановлено три металопластикові вікна, проведено ремонт санвузлів.

Останнє питання порядку денного про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених законами України, актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, власними рішеннями, реагування на запити та звернення депутатів усіх рівнів, роботи із зверненнями громадян та з питань реалізації державної кадрової політики за підсумками 1 півріччя 2016 року було розглянуто протокольно.

Члени Колегії одноголосно підтримали проекти розпоряджень з усіх питань.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА