back

Семінар-нарада голів селищної, сільських рад

30 серпня 2016

30 серпня в залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар-нарада голів селищної, сільських рад, який провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. У роботі семінару взяв участь голова районної ради Олег Бузун.

Про надання житла особам з числа дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування інформувала заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, яка наголосила, що дитина з числа сиріт чи позбавлених батьківського піклування має право отримувати житло за місцем її реєстрації. Оксана Миколаївна звернулась до присутніх керівників територіальних громад з проханням попрацювати у напрямку оформлення будинків, які є на підвідомчих територіях і вважаються безгосподарними для того, щоб створити відповідну базу соціального житла, яке можна буде використовувати не лише для надання молодим людям даної категорії, яким виповниться 18 років, а й багатодітним, малозабезпеченим сім"ям, молодим спеціалістам.

На цьому також акцентували увагу і очільники району Вячеслав Івашин та Олег Бузун. Крім того, було наголошено на можливості створення соціальних гуртожитків у населених пунктах, використовуючи для цього колишні приміщення об’єктів соціальної сфери.

Наступне питання порядку денного, яке озвучив начальник Ніжинського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Олександр Сонець, стосувалось виконання покарань у вигляді громадських робіт.

Головний спеціаліст сектору з юридичних питань та контролю апарату райдержадміністрації Вадим Лаврінець детально зупинився на електронному декларуванні доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Озвучив основні зміни у поданні декларацій, відповідальність за надання недостовірних даних тощо.

З Планом заходів щодо попередження погіршення стану водних об’єктів у районі на 2016-2017 роки ознайомила начальник відділу водних ресурсів Ніжинського міжрайонного управління водного господарства Валентина Стасюк. Крім того, вона зупинилась на основних законодавчих актах щодо користування водними ресурсами, необхідності контролю за станом прибережних захисних смуг, попередженні та ліквідації пожеж на торфових землях, здійсненні моніторингу якості вод поверхневих водних об’єктів тощо.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин підвів підсумки роботи семінару-наради.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА