back

Освітяни району готові розпочати новий навчальний рік

26 серпня 2016

26 серпня відбулась щорічна серпнева педагогічна конференція працівників освіти Ніжинського району. Серед запрошених були голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко та голова районної ради Олег Бузун.

Головними питаннями конференції були підсумки роботи дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти за минулий навчальний рік та основні завдання на 2016-2017 навчальний рік. Про це доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Леся Лозова. У своєму виступі вона зазначила: «У районі функціонує 6 дошкільних навчальних закладів та 8 навчально-виховних комплексів, у яких виховується 389 дітей. Відсоток охоплення дітей віком від 3 до 6 років дошкільною освітою становить 73%. Для забезпечення потреб населення у якісних освітніх послугах у районі в 2015-2016 навчальному році працювало 17 загальноосвітніх шкіл та 9 навчально-виховних комплексів. У 2016-2017 навчальному році кількість закладів значно скоротилася і становитиме 14 шкіл та 8 навчально-виховних комплексів. Причиною такого скорочення стало утворення Вертіївської громади, до якої відійшли Вертіївська та Малокошелівська загальноосвітні школи, ліквідація Бурківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів та реорганізація Галицького НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І ступеня в дошкільний навчальний заклад «Барвінок». Процес реорганізації і закриття малочисельних навчальних закладів є незворотним, і, хочемо ми цього чи ні, до нього необхідно готуватися.» Під час свого виступу Леся Лозова дала оцінку роботі педагогів у минулому році, зокрема по результатам ЗНО та займаних місць в олімпіадах і конкурсах. Також вона повідомила про нові зміни у навчальних програмах, які значно їх розвантажують, та плани на новий навчальний рік. Крім того, вона відзначали кращі заклади у реалізації Концепції національно-патріотичного виховання, у впровадженні в практику роботи сучасних інноваційних технологій, у покращенні матеріально-технічної бази.

Доповіли про головні принципи й завдання дошкільної, середньої та позашкільної освіти, роботу своїх навчальних закладів та їх проблеми директор Кропивнянського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» Олена Ляшенко, завідуюча Талалаївського ДНЗ Сітлана Загірняк, заступник директора з навчально-виховної роботи Безуглівської ЗОШ 1-3 ст. Ганна Андресенко, вчитель математики Галицької ЗОШ 1-3 ст. Валентина Борщ, заступник директора з виховної роботи Лосинівської ЗОШ 1-3 ст. Валентина Гапоненко, вчитель англійської мови Стодольської ЗОШ 1-2 ст. Світлана Яремко.

Відзвітувала про роботу районного комітету профспілки освітян його голова Інга Чеботаєва.

Привітав із початком нового навчального року присутніх педагогів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він наголосив на тому, що районна влада докладе усіх зусиль, аби вирішити проблеми освітньої галузі, щоб усі школи Ніжинщини мали гідну матеріально-технічну базу, щоб були виконані усі ремонтні роботи в тих навчальних закладах, які цього потребують. Висловив свої побажання щодо того, аби при кожній опорній школі району були створені школи мистецтв, щоб діти мали змогу не лише навчатися, а й творчо розвиватися. А також звернув увагу відділу освіти райдержадміністрації на те, щоб якість харчування школярів завжди була на високому рівні.

За якісну підготовку закладу освіти до нового навчального року Вячеслав Івашин нагородив грамотою райдержадміністрації колектив Великокошелівської ЗОШ 1-3 ст. ( директор Алла Науменко).

Також він вручив грамоти за сумлінну педагогічну діяльність, вагомі успіхи у справі навчання, виховання підростаючого покоління методиста Комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Ірину Борщ, завідуючу районним методичним кабінетом Наталію Дерев`янко, педагога-організатора Талалаївської ЗОШ 1-3 ст. Лідію Кобзар, вчителя Сальненського НВК «ЗНК-ДНЗ» 1-3 ст. Світлану Петрик та директора Безуглівської ЗОШ 1-3 ст. Катерину Резвін.

Привітав освітян та вручив грамоти і подяки районної ради голова ради Олег Бузун.

Присутніми педагогами була одноголосно підтримана ухвала конференції, серед положень якої продовжити роботу щодо приведення мережі загальноосвітніх навчальних закладів у відповідність до потреб населення з урахуванням специфіки місцевості та прогнозованих демографічних змін, активізувати роботу щодо виявлення, підтримки обдарованої учнівської молоді та підготовки її до участі у всеукраїнських, обласних інтелектуальних конкурсах, забезпечити належні умови навчання, виховання, надання необхідної психологічної підтримки дітям громадян, які переселились із тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції до Ніжинського району та дітям із сімей, батьки яких призвані на військову службу, загиблих учасників антитерористичної операції та інше.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА