back

Район відзначив День незалежності

25 серпня 2016

У День незалежності України в приміщенні Ніжинського районного будинку культури у Талалаївці відбулись урочисті заходи та святковий концерт з нагоди свята. Тут зібралися керівництво та працівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівництво районної ради, сільські голови, громадськість.

Усі присутні взяли участь у загальнодержавному флешмобі по виконанню Державного Гімну, а також вшанували пам`ять загиблих в АТО та під час Революціїї Гідності хвилиною мовчання, що була оголошена по всій Україні.

У фойє будинку культури бібліотечною системою Ніжинського району були організовані виставки, присвячені 25-й річниці незалежності нашої держави та пам`яті героїв Небесної Сотні.

Під час урочистої частини заходу присутніх у залі та всіх жителів Ніжинського району з Днем незалежності привітав голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він наголосив на тому, що наша молода держава стоїть на шляху реформ, саме завдяки їм Україна буде змінюватися. Актуальна нині реформа децентралізації почала діяти в Ніжинському районі, і тому Вячеслав Івашин побажав усім населеним пунктам у ході об`єднань в громади залишатися в межах Ніжинщини, аби зберегти той колорит і традиції, які формувались віками саме у Ніжинському районі.

З нагоди свята голова райдержадміністрації вручив подяку голови обласної державної адміністрації своєму заступнику Оксані Мелашенко. Нагородив почесними грамотами райдержадміністрації жителя с. Кунашівка Івана Кота та головного бухгалтера фінансового управління райдержадміністрації Наталію Рудоман. Грамоти та подяки отримали: учасники бойових дій Євгеній Дудка, Денис Зашкольний, Ярослав Олійник, Валерій Храмов, директор ТОВ «Ніжинський хліб» Володимир Дмітрєнко, сільські голови Колісників, Бурківки, Л. Рогу, В. Кошелівки та Черняхівки Анатолій Рибка, Андрій Дзюба, Олексій Пелипканич, Олександр Соломаха, Валентина Щербина, секретар Талаївської сільської ради Ольга Колонтай, директор меморіального музею Марії Заньковецької Ольга Новак, працівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації Олена Чепурна, Ніна Кулініч, Лілія Чернова, Віра Шуст, фахівець із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любов Процько, військовослужбовці Ніжинського об’єднаного військового комісаріату капітани Валерій Карпов та Володимир Ткаченко.

З 25-річницею незалежності привітав жителів Ніжинщини голова районної ради Олег Бузун, він також вручив грамоти та подяки з нагоди свята працівникам різних галузей району.

Начальник відділу культури райдержадміністрації Антоніна Залозна вручила дипломи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій творчим колективам району: хореографічному колективу «Мрія» Лосинівського будинку культури, квінтету Лосинівського будинку культури «Душі криниця», зразковому хореографічному колективу «Полісяночка» Ніжинського районного будинку культури, молодіжному народному ансамблю «Калинонька з перцем» Ніжинського районного будинку культури, троїстим музикам «Перець» Ніжинського районного будинку культури та сімейному дуету Залозних «Ріка життя».

По завершенню урочистостей святкування Дня незалежності України продовжилось яскравим концертом, підготовленим Ніжинським районним будинком культури. Основною концепцією святкового дійства стало об`єднання творчих колективів з різних сіл Ніжинського району на сцені, адже міць і незалежність нашої держави саме в єднанні нашого народу в пісні, в праці, в битві та допомозі. Незабутні враження присутнім подарували колективи та виконавці з Шняківки, Лосинівки, Кукшина, Галиці, Сального, Крут, Талалаївки, а також колективи районного будинку культури: ансамбль троїстих музик «Перець», зразковий хореографічний колектив «Полісяночка», молодіжний народний ансамбль «Калинонька з перцем», ансамбль «Мрія» Ніжинської районної дитячої школи мистецтв, солісти Юлія Нестеренко, Маргарита Лалука, Світлана Ващенко, Валентина Гавриляко, Сергій Юскевич, Тетяна Гавриляко, Яна Река, читали вірші Настя Гомоляко та Ліза Москаленко.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА