back

Початок робочого тижня: доручення та доповіді

01 серпня 2016

01 серпня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин разом із своїм першим заступником Сергієм Батраком, керівником апарату райдержадміністрації Тетяною Коник, начальником фінансового управління Світланою Алемшою взяв участь у нараді при першому заступнику голови обласної державної адміністрації Леоніду Сахневичу в режимі відеоконференцзв`язку.

Основним питанням наради було виконання програми соціально-економічного розвитку області в цілому, в тому числі районів, за перше півріччя та прогнози її виконання у липні поточного року. Актуальним залишається питання виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, особливо медикам. Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич наголошував на обов`язковому погашенню заборгованості за енергоносії. У ході наради приділялась увага наболілим проблемам освітянської та медичної сфер, питанню підготовки житлово-комунального господарства до опалювального періоду, стану збору врожаю та інше.

Леонід Сахневич дав доручення всім головам райдержадміністрацій підготувати доповіді про динаміку показників соціально-економічного розвитку районів та реформування мережі закладів освіти і медицини, які будуть заслухані наступного понеділка в режимі онлайн.

Цього ж дня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів розширену нараду з першим заступником, керівником апарату, начальниками відділів, управлінь, секторів райдержадміністрації та районних установ.

Присутні на нараді керівники звітували про стан виконання доручень голови райдержадміністрації та про роботу відповідних закладів, управлінь, відділів.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша повідомила про проведену перевірку Переяслівської сільської ради: порушень виявлено не було. Крім того, вона доповіла: погашена заборгованість по відпускним освітянам.

Начальник відділу економіки райдержадміністрації Вадим Шелест доповів про обсяги промислового виробництва та сільського господарства за 7 місяців цього року та нагадав присутнім, що з 1 серпня працює електронна система публічних закупівель ProZorro, яка прийшла на зміну паперовим державним тендерам.

Головний спеціаліст відділу освіти Людмила Івашко розповіла про перебіг наради в обласній державній адміністрації, у ході якої були порушені питання: створення освітніх округів, підготовка та проведення серпневої конференції, придбання шкільних автобусів за рахунок співфінансування, закупівлі підручників для учнів 4-7 класів. Крім того, вона повідомила, що Китай надав допомогу Чернігівській області у вигляді комп`ютерів для шкіл, 13 з яких отримає Ніжинський район.

Заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Борисенко повідомила про те, що відбулись нормативні зміни у роботі з внутрішньо переміщеними особами, призначення допомоги та виплата пенсій їм буде здійснюватись лише після розгляду комісії.

Про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації доповіла головний спеціаліст Людмила Марченко. Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин доручив службі у справах дітей та головному спеціалісту сектора з юридичних питань та контролю райдержадміністрації Вадиму Лаврінцю розробити механізм отримання у власність сільських рад покинутих будинків, щоб потім надавати їх дітям-сиротам. «І тоді постановка дітей-сиріт району на квартирний облік не буде формальною процедурою,» - зазначив Вячеслав Івашин.

Начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Олександр Ярмак доповів, що працює над схемами розміщення 7-ми спортивних майданчиків, які мають бути встановлені в районі за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

У ході наради були заслухані доповіді й інших керівників управлінь та відділів райдержадміністрації. Усі присутні отримали доручення від Вячеслава Івашина з різних питань.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю