back

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

29 липня 2016

Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей. Окрім економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном або в різних регіонах своєї країни, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав. Таким чином, великого значення набуває повне й відповідальне інформування суспільства про цю серйозну проблему як один із найнебезпечніших злочинів проти особистості. Ключову роль у цьому процесі відіграють ЗМІ. Говорячи про організацію боротьби з торгівлею людьми, перш за все необхідно зазначити, що майже кожна країна має в своєму кримінальному законодавстві юридичні норми, у відповідності з якими настає кримінальна відповідальність за торгівлю людьми.

Уперше про торгівлю людьми як про глобальну проблему було заявлено на початку ХХ століття. Тоді ж виникла потреба напрацювання системних підходів до боротьби із цим явищем. Ряд важливих міжнародних документів, спрямованих на боротьбу з работоргівлею, було прийнято у першій половині ХХ століття.

Потрібно зазначити, що дана проблема є актуальною на сьогоднішній день не тільки в Україні,а й в усьому світі.

Перелік організацій у Чернігівській області, які можуть надавати допомогу особам, які постраждали від злочину торгівлі людьми:

Департамент сім`ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації (структурний підрозділ облдержадміністрації, відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми)

Контактний телефон: (0462) 699-631

УМВС України в Чернігівській області

Контактний телефон: (0462) 678-316

Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді

Контактний телефон: (04622) 77-48-25

Служба у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації

Контактний телефон: (0462) 69-96-28

Відповідні структурні підрозділи райдержадміністрацій

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю