back

Семінар-нарада голів селищної та сільських рад

29 липня 2016

28 липня голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин провів семінар – нараду голів селищної, сільських рад Ніжинського району. У ході наради виступали заступник голови Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Коник, начальника відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Михайло Марченко, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Борисенко.

Про відповідальність за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення та усунення їх наслідків проінформував начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайло Марченко. У ході свого виступу він дав визначення основних термінів Закону України «Про запобігання корупції», акцентував увагу присутніх голів селищної, сільських рад на обмеженнях, які поширюються на посадових осіб місцевого самоврядування.

Про першочергові кроки Національного агентства з питань запобігання корупції, спрямовані на запуск нової системи фінансового контролю, та основні новели системи декларування майна інформувала Тетяна Коник.

Заступник голови Оксана Мелашенко ознайомила присутніх з листом Міністерства соціальної політики про діяльність органів опіки та піклування при селищній та сільських радах.

Також обговорили питання щодо заходів з популяризації військової служби за контрактом, проведення аналізу станів військовозобов’язаних і підготовку до організації осіннього призову на строкову службу.

Оксана Мелашенко довела до відома сільських голів розпорядження голови РДА « Про відзначення в районі Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України» та «Про відзначення в районі ювілейних дат», зупинившись на питанні необхідності проведення благоустрою в населених пунктах та організаційних заходів на місцях.

Валентина Борисенко повідомила присутнім про зміни в нормативах призначення субсидій.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю