back

Підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за I півріччя 2016 року

29 липня 2016

28 липня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів засідання колегії РДА.

Участь у засіданні взяли члени колегії: перший заступник Сергій Батрак, заступник Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Коник, начальник фінансового управління Світлана Алемша. Також запрошені начальники управлінь, відділів, секторів, структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, представники засобів масової інформації.

Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за I півріччя 2016 року звітували начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Вадим Шелест та начальник фінансового управління РДА Світлана Алемша. У обговоренні виступив Перебудівський сільський голова Олег Зінченко.

Вадим Шелест ознайомив присутніх з основними показниками розвитку економіки району. Промислові підприємства району виробили продукції на 85,9 млн.грн. що становить 130,4 % до відповідного періоду 2015 року. Із семи працюючих шість забезпечили позитивну динаміку. На ДП «Ніжинський молокозавод» розпочинається виробництво сухого молока та масла. Також відновлює свою роботу Вертіївський цегельний завод. Сільськогосподарськими підприємствами району вироблено валової продукції в порівняльних цінах 2015 року на суму 11,179 млн. грн. ( 100,0 % до рівня минулого року). При обласному показнику – 101,3 %. У 2016 році в експлуатацію введено 5 індивідуальних житлових будинків загальною площею 745,0 м2, що становить 49,6 % до річного завдання.

Світлана Алемша прозвітувала про надходження та видатки загального фонду зведеного бюджету коштів за 6 місяців поточного року.

Про стан виконання бюджету в сільській раді доповів Перебудівський сільський голова Олег Зінченко. Він приділив особливу увагу розкриттю співпраці з сільськогосподарським підприємством «Агро-Трейдер», яке орендує землі на території сільської ради.

До обговорення питань долучилися керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, керівники сільськогосподарських підприємств.

Підводячи підсумки розгляду питання, Вячеслав Анатолійович зазначив, що намітилися певні позитивні тенденції в економіці району. Проте в економічній і соціальній сферах ще залишається ряд невирішених проблем.

За результатами засідання колегії було прийняте відповідне розпорядження.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю