back

Триває перевірка Фельдшерських пунктів району

25 липня 2016

На виконання доручення голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина його заступник Оксана Мелашенко та директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар продовжують перевірку фельдшерських пунктів району щодо стану підготовки їх до опалювального періоду.

22 липня вони відвідали фельдшерські пункти у селах Паливодин, Кунашівка, Перебудова, Переяслівка та амбулаторію у селі Крути.

Фельдшерський пункт с. Паливодин обслуговує близько ста чоловік. Приміщення закладу перебуває у належному стані та обігрівається пічним опаленням. Єдина проблема - невирішення кадрового забезпечення, а саме: відсутній фельдшер, працює лише молодша медична сестра.

Така ж проблема і у ФП с. Переяслівка. Квадратура приміщення велика, навіть може проживати родина фельдшера, але не опалюється. Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко разом з директором Центру первинної медико-санітарної допомоги Іваном Бондарем та секретарем сільської ради Аллою Конончук обговорювали різні варіанти можливого опалення пункту - це твердопаливний котел, пічне опалення та газове. «У цьому питанні варто зважити усі плюси і мінуси, аби знайти найекономніший варіант», - наголошувала Оксана Мелашенко. Крім того, ФП потребує ремонту, деякі будматеріали вже завезені.

Приємно було відвідати зразковий фельдшерський пункт у с. Перебудова, який опалюється за рахунок газового котла, забезпечений медикаментами та необхідним обладнанням. Має аптечний пункт. Кімнати світлі, відремонтовані.

На даний час триває ремонт у ФП с. Кунашівка. За сприяння сільського голови Володимира Сурмачевського, замінені вікна та двері, завезений новий твердопаливний котел.

Незначні проблеми має амбулаторія с. Крути: потребує заміни дах вхідної веранди, варто обпиляти гілки дерев навколо закладу та встановити новий твердопаливний котел. Медикаментами амбулаторія забезпечена, працює аптечний пункт.

Крім того, під час робочої поїздки заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко разом із Кунашівським сільським головою Володимиром Сурмачевським відвідали родину ромів, якій було надано житло у с. Паливодин. Вони поцікавились, чого потребує сім`я, чи забезпечені зимовим одягом діти. Було вирішено звернутись за допомогою до Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю