back

Тваринництво повинно бути високорентабельним та прибутковим

22 липня 2016

Скотарство є основою вітчизняного тваринництва. Проте його розвиток характеризується зменшенням поголів’я тварин та обсягів виробництва продукції.

Розвиток сільського господарства значною мірою залежить від ефективності виробництва продукції тваринництва, важливою складовою якого є молочне скотарство. Проблема відродження молочного скотарства на сільських територіях району залишається актуальною.

21 липня була здійснена робоча поїздка голови районної державної адміністрації Вячеслава Івашина, першого заступника голови Сергія Батрака, начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Марії Носенко до КСП «А/ф «Лосинівська». Головний акцент поїздки - розвиток тваринництва в даному підприємстві.

У ході робочої поїздки проведена зустріч з головою правління КСП «А/ф «Лосинівська» Сергієм Силютіним та заступником голови з питань тваринництва Ігорем Громовим.

Сьогодні в даному підприємстві активно ведеться реконструкція тваринницьких приміщень на 4-й фермі, одночасно проводиться закупівля високопродуктивних нетелів з племпідприємств області, імпортного обладнання для облаштування молокопроводу.

У ході зустрічі з керівництвом підприємства, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин акцентував увагу на те, що сучасний стан та подальший розвиток тваринництва вимагає консолідації уваги і зусиль з боку керівників і спеціалістів.

Ефективність виробництва молока на пряму залежить від собівартості продукції, підвищення продуктивності корів, поліпшення якості продукції. Сільськогосподарські товаровиробники повинні значну увагу приділяти збалансованому кормовиробництву, своєчасно проводити оновлення молочного стада, поліпшувати систему утримання корів. Впровадження комплексної системи дій управління галуззю молочного скотарства, реалізація всіх елементів, що входять у склад її функціональних рівнів забезпечать комплексний, системний, стратегічний підхід до управління в умовах ринкової економіки і маркетингової орієнтації підприємств, будуть сприяти зміцненню конкурентних позицій та отриманню переваг у довгостроковій перспективі.

Також Вячеслав Івашин побажав керівництву в найближчій перспективі забезпечити потреби внутрішнього ринку якісною та доступною для широкого споживача продукцією, а також збільшення експортного потенціалу молока та молочної продукції.

За інформацією управління агропромислового розвитку РДА та сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю