back

Книжкова виставка - кросворд «Декларація про суверенітет – знакова подія незалежної України»

20 липня 2016

Найбільш важливим для кожного народу є його самозбереження – виживання як фізичне, так і духовно-інтелектуальне. Народ, що має свою державність, має більше можливостей захистити себе від зовнішніх загроз та силою забезпечити своє існування.

16 липня 1990 року - день, коли Україна прийняла Декларацію про державний суверенітет, зробивши перший, вирішальний, крок до втілення давньої мрії наших предків – здобуття Україною суверенності. Розпочалася нова сторінка, новий відлік часу – епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни.

Декларація стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на Декларацію про державний суверенітет України, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.

Прийняття Декларації про державний суверенітет стало знаковою подією в подальшому розвитку незалежної України. З метою висвітлення матеріалів цієї доленосної події, Ніжинська ЦРБ презентувала книжкову виставку - кросворд «Декларація про суверенітет - знакова подія незалежної України», де висвітлені такі розділи:

І. Що таке суверенітет?

ІІ. Прийняття Декларації про державний суверенітет України.

ІІІ. Основні ідеї та положення Декларації.

Користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з текстом Декларації про державний суверенітет України, матеріалами з історії прийняття документа, книгами з історії та сучасності України та розгадати тематичний кросворд, розроблений творчою групою бібліотекарів.

За інформацією відділу культури