back

«Моя єдина, мила Батьківщина»

20 липня 2016

16 липня виповнилося 26 років з дня проголошення в Києві «Декларації про державний суверенітет України». Згідно із Декларацією, Україна проголошувалася суверенною державою, в якій стверджувалися верховенство, самостійність і неподільність влади на її території. Від дня прийняття документу від імені народу могла виступати виключно Верховна рада України, а територія України в існуючих межах проголошувалася недоторканною.

При прийнятті Декларації про державний суверенітет України, влітку 1990 року, влада керувалася волею народу України, прагненням створити демократичне суспільство, потребою всебічного забезпечення прав і свобод людини, пошаною до національних прав усіх народів, турботою про повноцінний політичний, економічний, соціальний і духовний розвиток народу України, визнанням необхідності побудови правової держави, а також мала на меті утвердити суверенітет і самоврядування народу України.

З нагоди святкування 26-ої річниці проголошення «Декларації про державний суверенітет України» в Крутівській сільській бібліотеці-філії було проведено інформаційну годину «Моя єдина, мила Батьківщина», на якій було ознайомлено присутніх із історією прийняття декларації, її основними положеннями та розділами. Та тематичну викладку книг «Літопис державотворення». По закінченню заходу діти намалювали малюнки, в яких зобразили те, якою вони бачать суверенну, незалежну Україну.

За інформацією відділу культури