back

Сесія районної ради

13 липня 2016

12 липня відбулась п’ята (позачергова) сесія районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Олег Бузун. Участь у її роботі взяв голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступники Сергій Батрак та Оксана Мелашенко, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники управлінь, відділів, структурних підрозділів РДА, селищний, сільські голови, представники ЗМІ.

Основним у порядку денному було питання про внесення змін до рішення 3 (позачергової) сесії районної ради 7 скликання від 28 грудня 2015 року “Про районний бюджет на 2016 рік”. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша детально зупинилась на змінах до доходної частини районного бюджету. Зокрема, за рахунок перевиконання доходної частини бюджету планується збільшити кошторисні призначення бюджетним установам на загальну суму 1 млн. 656 тис.грн., з них на заробітну плату з нарахуваннями для забезпечення фінансування на 10 місяців – 567 тис.грн., на погашення заборгованості по енергоносіях і теплопостачання - 675,3 тис.грн., на пільговий проїзд окремих категорій громадян – 100 тис.грн., підготовку до зими котелень, підвіз учнів, придбання підручників та інші нагальні проблеми по освіті – 177,5 тис.грн.

Депутати внесли зміни до окремих діючих районних програм та затвердили ряд нових, серед яких: програма розвитку комунальної установи Ніжинської районної ради "Регіональний ландшафтний парк "Ніжинський" Ніжинської районної ради", "Програма відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах загального користування автомобільним транспортом", "Програма забезпечення пожежної безпеки на території Ніжинського району на 2016 – 2020 роки".

Також були прийняті рішення про ліквідацію Бурківської загальноосвітньої школи І– ІІ ступенів, реорганізацію комунального закладу "Ніжинська централізована бібліотечна система", про прийняття у спільну власність територіальних громад майна Перемозького дошкільного навчального закладу «Ластівка», про зміну назв деяких навчальних закладів району у зв’язку з перейменуванням населених пунктів, а також розглянуто ряд інших питань.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю