back

Збори Переяслівської громади

12 липня 2016

12 липня у Переяслівській сільській раді відбулись збори жителів села. Участь у зборах узяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак та радник з питань допомоги учасникам бойових дій та АТО Сергій Ступак. Головував на зібранні представник Ніжинського консервного заводу в Переяслівці, житель села Микола Жимань. Він озвучив основні питання зборів: пропозиції щодо можливого приєднання Переяслівської громади до Ніжина чи інших сіл та виділення земельних ділянок учасникам бойових дій, АТО, працівникам соціальної сфери.

Щодо першого питання: приєднання Переяслівки можливе лише за умови приєднання до міста навколишніх сіл, тому це питання складне та невизначене, - говорив Микола Жимань. Надходять до Переяслівської громади і пропозиції об’єднатися з Крутами, Черняхівкою, Кунашівкою, Липів Рогом. Тому, щодо цього питання, жителі с. Переяслівка збиратимуться ще не раз та будуть визначатися з найкращим варіантом для громади.

Щодо другого питання голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зауважив: «Виділення земельних ділянок учасникам бойових дій та АТО – для мене принципове питання.» Радник голови райдержадміністрації Сергій Ступак повідомив, що 55 жителів Ніжинського району ( учасники бойових дій, АТО, працівники соціальної сфери) найближчим часом отримають документи на землю. Конкретно по Переяслівці: 8 заяв жителів села на розгляді в Чернігові.

Крім того, під час зборів звітувала про надходження та витрати бюджету сільської ради головний бухгалтер Наталія Черевко.

Також озвучувались проблеми громади: графік пасажирського транспорту, ремонт доріг і фельдшерського пункту, вивіз сміття, визначення меж села та інше. Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин наголосив, що цього року з бюджету виділено 1 млн 800 тис. грн на ямковий ремонт доріг району. Микола Жимань повідомив, що Ніжинський консервний завод візьме дольову участь у ремонті доріг у Переяслівці. Також завод готовий організувати вивіз сміття та щороку виділяти близько 200 тис. грн на розвиток соціальної сфери.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю