back

Самооцінка домогосподарствами Чернігівської області рівня своїх доходів

11 липня 2016

У рамках постійного вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, на початку поточного року проведено опитування населення щодо самооцінки рівня своїх доходів у 2015 році.

Визнали рівень своїх доходів достатнім, але заощаджень не робили, 37% сімей Чернігівщини, а частка домогосподарств, що робили заощадження, склала майже 5% (в Україні 46% та 6% відповідно). Найбільше робили заощадження в Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Вважали свій дохід достатнім для нормального харчування, але обмежували себе в споживанні непродовольчих товарів та послуг 53% домогосподарств області (43% – в Україні). Разом із тим, не змогли забезпечити навіть достатнє харчування 6% домогосподарств області, а в країні – 5%.

Майже дві третини респондентів (61%) вважали, що відповідальність за їхній добробут має нести як держава, так і вони самі, 18% – переважно держава, кожен восьмий – повністю держава. Лише 9% домогосподарств покладалися в забезпеченні належного рівня свого добробуту переважно або виключно на себе.