back

Засідання сесії Світанківської сільської ради

08 липня 2016

08 липня відбулась 6 чергова відкрита сесія Світанківської сільської ради. На порядок денний були винесені такі питання: звіт сільського голови, звіт депутатів сільської ради, розгляд заяв, інше. З 12 депутатів зібралося 8, тому сесія була правомочною. У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак та голова районної ради Олег Бузун. Також на сесії були присутні активні представники Світанківської та Яхнівської громад.

12 березня сільський голова Людмила Касса вже звітувала про свою роботу, тому сьогодні звітувати не стала, а попросила задавати питання. Питань та нарікань на її роботу з боку депутатів сільської ради та жителів було чимало.

Перша установча сесія була проведена з порушеннями, - говорив Анатолій Горлач. Не всі аварійні дерева спиляні у Світанку та неорганізований вивіз сміття, - нарікала Валентина Постол. Директор місцевої школи Лариса Кукало наголошувала на тому, що громада і сільська рада мають співпрацювати разом і не виносити «сміття з будинку». Такої ж думки був і член виконкому, директор музею Анатолій Величенко, який порадив сільському голові розподілити обов’язки між депутатами та налагодити роботу виконавчого комітету. Депутат сільської ради Олена Литовченко поскаржилась на те, що немає чіткого плану розвитку села, що робота голови неактивна, через що доводиться з будь-якими проблемами звертатися напряму до голови райдержадміністрації. Зауважила вона також, що саме Вячеслав Івашин вирішив проблеми з водопостачання у садочку та з харчуванням дітей.

Дискусія між присутніми була гостра. Були й такі, хто підтримував сільського голову, мовляв Людмила Касса – ще недосвідчена та на посаді дуже мало часу.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, вислухавши усіх, наголосив: «Ми хочемо навести лад у державі, а ви розпочніть зі свого населеного пункту.» Він радив депутатам та активним представникам громади не з’ясовувати стосунки з сільським головою, а разом визначитись, які проблеми є в селі, яка для їх вирішення потрібна допомога районної влади, тому що населення чекає від сільської ради чітких дій на покращення життя.

Завершення сесії голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин чекати не став, а відвідав Світанківський музей Українсько-Чесько-Словацької дружби та поцікавився у директора Анатолія Величенка станом ремонту закладу та підготовки до нового опалювального сезону.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю