back

Робоча поїздка з питання подальшого функціонування Бурківської ЗОШ І-ІІ ст.

08 червня 2016

Питання оптимізації шкільних навчальних закладів у сільській місцевості на сьогоднішній день має важливе місце на порядку денному. Це болісно для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. На жаль, з кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало навчальних закладів стали напівпорожніми. Найгостріше проблема малокомплектності проявляється у віддалених селах, де класи можуть налічувати від одного до чотирьох учнів.

07 червня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин з представниками робочої групи з питань вивчення функціонування навчальних закладів району в 2016-2017 навчальному році, а саме заступником голови Оксаною Мелашенко, головою постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, охорони здоров’я та соціального захисту населення Андрієм Бондаренко, заступником голови районної ради Наталією Березкою, начальником відділу освіти Лесею Лозовою, начальником фінансового управління Світланою Алемшою відвідали Бурківську загальноосвітню школу І-ІІ ст.. Це вже друга поїздка в цей заклад, де постає питання про тимчасове закриття школи, в якій на даний момент тільки 13 учнів. Були також запрошені Бурківський сільський голова Андрій Дзюба, педагогічний колектив та батьки учнів.

Вже з 1 вересня малокоплектні школи, де навчається до 25 учнів не будуть фінасуватись з державного бюджету. На жаль, на даний час в бюджеті району та сільській раді не вистачає таких коштів.

Вячеслав Анатолійович наголосив на одному з найголовніших питань на сьогоднішній день, а саме де будуть продовжувати навчання діти. Більшість батьків висловили бажання навчатись в Крутівській ЗОШ І-ІІІ ст., декілька наполягли відвідувати Черняхівській НВК (ЗНЗ-ДНЗ), з цього приводу виникає питання перевезення школярів, які повинні діставатися в навчальний заклад в сусіднє село. Очільник району наполіг організувати окремий маршрут для шкільного автобуса, щоб діти не добиралися до школи рейсовим транспортом. Не менш важливим є облаштування автобусної зупинки для учнів за всіма нормами та правилами дорожнього руху.

Не потрібно забувати і про шкільне приміщення, меблі, речі, інвентар та ін. Очільник району запевнив, що будівля буде повністю законсервована та охоронятиметься. Все буде залишатись на місці, адже є ще надія в майбутньому, що навчальний заклад продовжить своє існування.

Також постає питання про подальше працевлаштування педагогічного колективу. Начальник відділу освіти Леся Лозова довела до відома, що всі, окрім пенсіонерів, до початку нового навчального року будуть забезпечені робочими місцями.

Слово взяв депутат районної ради Андрій Бондаренко, який наголосив, що остаточне рішення про закриття навчального закладу буде прийнято на сесії районної ради.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА