back

Проект “Літні мовні табори – 2016”

07 червня 2016

1 червня, в День захисту дітей, традиційно розпочали роботу табори відпочинку на базі навчальних закладів району. Разом з цим, стартував і волонтерський проект МОНУ “Літні мовні табори – 2016”. Створення мовних таборів є одним із нестандартних підходів для навчання школярів іноземним мовам.

Знання іноземних мов, зокрема, англійської як мови міжнародного спілкування, відкриває для школярів доступ до світових освітніх, культурних, соціальних можливостей, наголошується в Указі Президента України П.Порошенка №641/2015 «Про оголошення 2016 року роком англійської мови в Україні». Якісне навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України та наближення до європейських стандартів є пріоритетом Міністерства освіти і науки України.

Цьогоріч 14 днів проект буде впроваджуватися у шести навчальних закладах району. До виконання цікавих занять, розважальних та виховних заходів, квестів, екскурсій буде залучено близько 80 учнів 1-8 класів та 8 вчителів-волонтерів Вертіївської, Лосинівської, Кукшинської, ЗОШ І-ІІІ ст., Сальненського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст., Кропивнянського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ст., Стодольської ЗОШ І-ІІ ст., 5 студентів факультету іноземних мов НДУ імені Миколи Гоголя. Троє вчителів іноземних мов мали досвід роботи в таборах у 2015 році, двоє брали участь у тижневому тренінгу «English Language Retreat/Go Global Initiave» на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Маємо надію, що здобутий досвід та знання учасники використають на практиці.

За матеріалами сайту відділу освіти