back

Вячеслав Івашин: необхідно зробити все, щоб опалювальний період 2016-2017 років в районі пройшов на належному рівні

31 травня 2016

На цьому наголосив голова райдержадміністрації на черговому засіданні Колегії 31 травня, у якому взяли участь запрошені члени Колегії: голова районної ради Олег Бузун, перший заступник голови РДА Сергій Батрак, керівник апарату РДА Тетяна Коник, голова Безуглівської сільської ради Людмила Андрусенко, директор Відокремленого підрозділу національного університету біоресурсів і природокористування в Україні Василь Лукач, голова громадської ради при райдержадміністрації Юрій Римський, головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько, а також керівники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації і райради, селищний, сільські голови, представники ЗМІ.

На порядок денний було винесено питання «Про підсумки проходження опалювального періоду 2015/16 років та заходи по підготовці до опалювального періоду 2016/17 років».

Вів засідання голова РДА Вячеслав Івашин. Він наголосив, що готовність об’єктів соціальної сфери, житлово-комунального господарства, об’єктів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період характеризується низкою критеріїв, основним серед яких є – належний технічний стан будівель, споруд, інженерних мереж та реалізація організованих заходів, спрямованих на забезпечення сталого проходження опалювального періоду. Вячеслав Анатолійович зазначив, що для сталого проходження опалювального періоду 2016 – 2017 років розроблені заходи по підготовці об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період, які при їх виконанні дадуть можливість провести опалювальний сезон без збоїв.

З доповіддю виступив перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак. Він повідомив, що опалювальний сезон 2015/16 року було розпочато 02 листопада 2015 року, а завершено 01 квітня 2016 року. Опалювались усі, без винятку заклади освіти, діючі дитячі садки, заклади охорони здоров’я, адміністративні будинки селищної, сільських рад, Вертіївський терцентр.

Щоденно проводився моніторинг температурного режиму в вищезазначених закладах, метою якого було економно використовувати паливо (вугілля, природний газ, електроенергію), тощо.

Доповнили його доповідь головний спеціаліст відділу освіти Людмила Івашко та головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар, які інформували про ситуацію у закладах освіти та медицини, вирішення проблемних питань, перехід котелень на альтернативні види палива тощо.

Підсумовуючи розгляд питання, Вячеслав Івашин зауважив про заходи з енергоефективності (заміна вікон, утеплення фасадів тощо) та наголосив на тому, що районна влада докладе максимум зусиль для того, щоб опалювальний період пройшов на належному рівні.

За інформацією сектору інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю