back

Робоча нарада щодо утворення Талалаївської об’єднаної громади

30 травня 2016

30 травня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів розширену робочу нараду з питання утворення Талалаївської об’єднаної громади.

Участь у роботі взяли члени робочої групи з питань підготовки перспективного плану формування територій громад району, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, керівник апарату Тетяна Коник, Талалаївський сільський голова Володимир Хоменко, Безуглівський сільський голова Людмила Андрусенко, Великодорізький сільський голова Катерина Подолянко разом з бухгалтерами сільських рад, начальник відділу освіти Леся Лозова, начальник відділу культури Антоніна Залозна, заступник начальника управління соціального захисту населення Валентина Борисенко, головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар, заступник начальника фінансового управління Тетяна Глемезда та бухгалтери закладів соціальної сфери району.

Учасники засідання обговорили фінансово-економічні аспекти життєдіяльності майбутньої об’єднаної громади з центром у с.Талалаївка, яка планує об’єднатись з Безуглівкою та Великою Дорогою. Зокрема, піднімались питання функціонування та утримання закладів освіти, культури, медицини, соціального захисту, а також були озвучені проблеми та ризики, які виникають у процесі об’єднання. Слід зауважити, що жителі Безуглівської громади наразі не виявляють бажання до об’єднання.

Вячеслав Івашин наголосив на тому, що головне щоб людям жилось краще, щоб вони відчули позитив від такого реформування. Це стосується, в першу чергу, отримання якісних освітніх та медичних послуг, інших благ життєдіяльності та їх максимальне наближення до людей.

Перший заступник голови РДА Сергій Батрак зауважив, що альтернативи об’єднанню немає, але в питаннях децентралізації сьогодні ще багато законодавчо не вирішених проблем.

А тому, після тривалого обговорення було прийнято рішення ще раз зробити детальні фінансові обрахування утримання об’єднаної громади відповідно методичних рекомендацій з формування спроможних територіальних громад та провести найближчим часом чергове засідання робочої групи.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА