back

В районі проведено командно-штабне навчання

26 травня 2016

В рамках проведення командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області 26 травня до РДА прибула комісія ДСНС України з метою перевірки стану цивільного захисту району та стану усунення недоліків виявлених під час перевірки у лютому поточного року.

Першочергово була проведена нарада під головуванням голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, на якій були присутні керівник навчання заступник директора Департаменту організації цивільного захисту ДСНС України-начальник управління планування та координації заходів цивільного захисту Василь Сакун, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев та начальник управління організації цивільного захисту інформації та зв`язку Володимир Селюченко, начальник Ніжинського МВ ДСНС України в Чернігівській області Дмитро Кравцов, перший заступник начальника управління ДСНС України в Чернігівській області Дмитро Бескосний, інші члени комісії ДСНС України, перший заступник голови Сергій Батрак, начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайло Марченко та головний спеціаліст відділу Ігор Стрільбицький.

Учасниками навчання були опрацьовані документи з питань організації цивільного захисту. Членами комісії були надані пропозиції з метою покращення роботи у цій сфері.

Наступний етап командно-штабного навчання - відпрацювання практичної частини. Була здійснена перевірка дій органів управління та сил ЦЗ Ніжинської районної ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Чернігівської області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов`язаної з впливом небезпечної хімічної речовини (аміак) на філії «Ніжинський ММЗ ДП «Аромат» м. Ніжин.

Під час виконання практичної частини всі залучені спеціалізовані служби спрацювали злагоджено, вчасно виконали всі поставлені перед ними завдання.

За інформацією відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами