back

На засіданні комісії обговорили як діяти в умовах стихійного лиха

24 травня 2016

24 травня, в рамках проведення командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Чернігівської області, відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, на тему: «Про організацію здійснення заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов`язаної з ускладненням гідрометеорологічних умов на території району». Участь у засіданні взяли: С. Батрак, М. Марченко, І. Стрільбицький, М. Носенко, Ю. Солодько, Д. Кравцов, В. Бугерчук, В. Тарасенко, О. Ярмак, В. Забіяка, С. Алемша, С. Самойло та представник Вертіївської ДЕД.

На засіданні членами комісії та керівниками спеціалізованих служб цивільного захисту була опрацьована ввідна, про те що внаслідок складних погодних умов (пориви вітру, значні опади, град тощо) в районі відбулось пошкодження ЛЕП (лінії електропередач) в результаті чого 17 населених пунктів залишились без електроенергії, один населений пункт залишився без телефонного зв`язку і було пошкоджено 165 кв.м. покрівлі 7 житлових будинків.

Під час роботи членами комісії були надані конкретні пропозиції щодо ліквідації наслідків даного прогнозованого стихійного лиха. Відпрацьовано розрахунки сил і засобів, що залучаються до проведення робіт по даній ситуації. За результатами обговорення були прийняті відповідні рішення комісії.

За інформацією відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами