back

«Активна молодь – успішна громада!»

24 травня 2016

Громадською організацією Центр досліджень європейської єдності (Центр єдності) за підтримки Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ та Благодійного фонду Богдана Гаврилишина розпочато проект «Активна молодь – успішна громада».

Проект реалізовується у селах Талалаївка та Безуглівка Ніжинського району, а також Дорогинка та Бакаївка Ічнянського району Чернігівської області для учнів 6 – 11 класів шкіл у зазначених селах.

На першому етапі проекту для школярів кожного зазначеного села було проведено три лекції про активне громадянство, лідерство та соціальні проекти, а також проведено практичні заняття для закріплення охопленої теорії. За рейтингом активності на лекціях з кожної школи відібрано до восьми найбільш активних та небайдужих до майбутнього свого села учнів, які влітку приймуть участь у другому етапі проекту - дводенному тренінгу.

На тренінгу учасники отримають знання з питань прав людини, самоврядування, бюджету участі, політичної освіти, а також можливостей для розвитку їхніх сіл. Розкриття кожної теми буде представлене не лише теоретичними знаннями, але й практичними завданнями і конкурсами, що сприятиме як розумінню отриманої інформації, так і налагодженню комунікаційних навичок учасників.

Також, у рамках тренінгу буде проведено презентацію проектних пропозицій учасників, які вирішують конкретну соціальну проблему села. Кожен автор пропозиції отримає консультаційну підтримку експертів, а переможець – грошову винагороду для реалізації своєї пропозиції у рідному селі.

Голова Центру досліджень європейської єдності Демченкова Лоліта зазначає: «Проект «Активна молодь – успішна громада!» покликаний не лише для формування активної громадянської позиції у сільської молоді й надання їй додаткових можливостей для особистого та професійного розвитку. Він також має на мені зміцнити сімейний інститут та об`єднати громади через залучення дорослого населення села до ініціатив молоді, які будуть реалізовуватись в рамках проекту. Адже, яке відношення до родини, таке і до держави в цілому!»