back

Ефективне реформування країни можливе лише за умови активного діалогу влади з громадськістю

12 січня 2012

Ефективне реформування країни можливе лише за умови системного діалогу влади та громадянського суспільства.

На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час засідання Комітету з економічних реформ.

«Ми з вами зобов’язані стабільно працювати з українським народом, з нашими людьми, їздити в регіони, роз’яснювати, співпрацювати з громадськими організаціями, які опікуються тими чи іншими напрямками життєдіяльності країни - і проводити цю роботу, безумовно, згуртовано», - підкреслив В.Янукович.

Президент наголосив, що влада повинна активніше інформувати суспільство про плани т а хід модернізації країни. «Це наш обов’язок - своєчасно ставити до відома людей, як ми будемо в тому чи іншому напрямку модернізувати країну. Будь-які зміни торкаються життя людей і, безумовно, це викликає непорозуміння, зайві емоції та хвилювання», - сказав Віктор Янукович.

Президент зокрема звернувся до Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника і Міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка з проханням посилити відповідну роз’яснювальну роботу. «Ми бачили, коли є закриття в деяких регіонах шкіл, в деяких - лікарень... Я звертаюся до міністрів - до Табачника, до Аніщенка: заведіть такий порядок, щоб люди знали своєчасно, - за рік, за два, з розумінням ставилися до цього, що це робиться заради того, щоб покращити умови чи лікування людей, чи навчання дітей», - сказав Президент.

«Опрацьовуйте, будь ласка, своєчасно ці питання. Не будете цього робити - постраждаєте. Це ваша безпосередня робота. Працюйте з громадськістю, працюйте з радами різних рівнів. Така можливість у вас є», - наголосив Глава держави.

Якщо влада робить помилкові кроки, вона також повинна визнавати це перед суспільством, зазначив Президент. «Якщо робимо помилки, якщо не встигаємо - треба пояснювати», - зазначив Віктор Янукович.