back

Спільне розширене засідання Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради

27 квітня 2016

Відповідно до плану роботи районної державної адміністрації 27 квітня відбулося спільне розширене засідання Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради, на яке були запрошені начальники управлінь, відділів, секторів, структурних підрозділів райдержадміністрації; члени постійної комісії районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності; селищний, сільські голови; директори загальноосвітніх шкіл району; представники засобів масової інформації.

Вів засідання голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Участь у роботі засідання Колегії взяв голова районної ради Олег Бузун.

На початку засідання присутні привітали з ювілеєм директора Бурківської ЗОШ І-ІІ ст. Анатолія Крашеніннікова. Керівники району разом з начальником відділу освіти РДА Лесею Лозовою і головою профспілкового комітету працівників освіти району Інгою Чеботаєвою щиро привітали ювіляра, вручили грамоту відділу освіти, подарунок, квіти.

Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району за I квартал 2016 року перед присутніми звітував перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, який вичерпно охарактеризував усі показники, які визначають рівень соціально-економічного розвитку району. Доцільними стали доповнення співдоповідача, яким була начальник фінансового управління Світлана Алемша. Вона, в свою чергу, детально зупинилася на показниках виконання бюджету району загалом та сільських рад зокрема.

До обговорення першого питання долучилися голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» Василь Лукач. Основна дискусія була викликана питанням використання альтернативних видів опалення в закладах соціальної сфери. У підсумку було вирішено прийняти до уваги всі зауваження та створити в районі робочу групу, метою роботи якої буде напрацювання позитивного досвіду у сфері використання альтернативних видів опалення та енергозбереження.

Головний спеціаліст з питань сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер доповідав про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді у 2016 році.

Заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення комунального закладу «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Козинець внесла доповнення щодо оздоровлення дітей району в закладах санаторного типу за путівками Міністерства охорони здоров’я України.

З досвідом роботи пришкільного табору з денним перебуванням «Струмочок» присутніх ознайомила заступник директора з виховної роботи Перемозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Оксана Костюченко. До речі, в 2015 році саме цей табір отримав почесне перше місце в номінації «Найкращий табір з денним перебуванням в Україні» на конкурсі, який традиційно проводиться Міністерством соціальної політики України.

Питання про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи розглядалося протокольно.

За результатами роботи були прийняті відповідні розпорядження голови райдержадміністрації та доведені до відома відповідальних виконавців.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА