back

Обговорили питання від яких може залежати життя людини

14 квітня 2016

13 квітня голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів нараду з головами селищної, сільських рад. Участь у нараді взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, керівник апарату РДА Тетяна Коник, начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Михайло Марченко.

На порядок денний засідання були винесені питання про стан утримання та підвищення ефективності функціонування місцевих пожежних підрозділів та про вирішення питання відновлення підрозділів місцевої пожежної охорони у с.с. Григоро-Іванівка– Кропивне, Григорівка-Колісники, Талалаївка-Велика Дорога- Погребець, Терешківка-Шняківка-Сальне.

З метою налагодження шляхів співпраці місцевих пожежних команд з спеціалізованими структурами та ефективного вирішення проблемних питань, пов’язаних із функціонуванням ПСО в населених пунктах району, на нараду були запрошені представники Ніжинського територіального сервісного центру МВС України, поліції, Ніжинського МРВ УДСНС України у Чернігівській області, ДП «Ніжинське лісове господарство», райагролісництва, керівники місцевих пожежних команд району.

Першим перед присутніми виступав представник територіального сервісного центру МВС України, який наголосив на необхідності приведення у відповідність технічної документації на автомобілі пожежної охорони, які знаходяться на балансі сільських рад та ПСО. Інформував про процедуру їх реєстрації.

На питанні про заходи з реагування поліції на незаконне випалювання сухостою та спричинення пожеж детально зупинився представник Ніжинського міськрайонного відділку поліції.

Представники ДП «Ніжинське лісове господарство» та райагролісництва говорили про дотримання пожежної безпеки на місцях відпочинку людей, зокрема в лісовій місцевості.

Детально зупинився на питаннях порядку денного заступник начальник Ніжинського МРВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолій Іваницький. Він зазначив, що працівники його підрозділу дійсно зацікавлені у відновленні та збереженні місцевих пожежних команд оскільки техніки Ніжинського МРВ УДСНС вистачає не завжди. Крім того, протяжність району територіально значна, а рятувати від вогню слід оперативно. У таких випадках допомогти можуть лише працівники МПК населених пунктів.

Активно долучилися до обговорення питань керівники територіальних громад. Зокрема, вони озвучили ряд пропозицій щодо того, аби співпраця МПК та всіх присутніх служб була дійсно ефективною. Таким чином, було запропоновано періодично проводити спільні рейди за участю представників поліції, Ніжинського МРВ УДСНС України у Чернігівській області, ДП «Ніжинське лісове господарство», райагролісництва, керівників місцевих пожежних команд з метою виявлення фактів незаконного випалювання сухої трави та спричинення пожежонебезпечних ситуацій. Крім того очільники громад говорили про необхідність провести спільні навчання працівників МПК та Ніжинського МРВ УДСНС. Також підіймалися питання матеріально-технічного забезпечення МПК, забезпечення під’їзду пожежних машин до водойм та водонапірних башт, компенсації витрат виїздів МПК на територію сусідніх сільських рад, та ін.

Щодо питання фінансування МПК перший заступник голови РДА Сергій Батрак зазначив, що у питанні утримання місцевої пожежної команди головам селищної, сільських рад не слід розраховувати лише на кошти зібрані жителями громади. Слід докладати зусиль для повноцінного забезпечення пожежних команд, адже вогонь не обирає і не попереджає.

Підвів підсумки засідання голова райдержадміністрації. Вячеслав Анатолійович ще раз наголосив на необхідності відновлення МПК в тих сільських радах, де є така можливість.

За результатами наради були дані доручення відповідальним виконавцям.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА