back

Семінар-нарада селищного, сільських голів

01 квітня 2016

01 квітня в залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар-нарада голів селищної, сільських рад району.

У нараді під головуванням Вячеслава Івашина взяли участь перший заступник голови РДА Сергій Батрак, заступник голови Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Коник, голова районної ради Олег Бузун, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники ЗМІ.

В ході роботи було розглянуто ряд важливих та актуальних питань.

Про виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України "Щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації наданих адміністративних послуг» та Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 інформувала Наталія Кресан, заступник начальника Ніжинського міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Ліна Діденко надала роз’яснення щодо законодавчої бази, якою затверджено правила і порядок діяльності новостворених органів реєстрації.

Про державну реєстрацію речових прав розповіла юрист КП Ніжинське МБТІ Парасковія Хрустовчук.

Змістовну інформацію про зміни в оформленні документів по призначенню субсидій та різних видів допомог надала державний соціальний інспектор управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Кот.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олександр Ярмак довів до відома присутніх інформацію про заходи, які затверджені в районі в рамках проведення щорічної акції «За чисте довкілля».

Не обійшли увагою і підготовку до відзначення сумної дати - 30-х роковин Чорнобильської катастрофи. Про виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 18 січня 2016 року № 6 «Про вшанування ліквідаторів та заходи з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи» інформувала заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

На завершення семінару виступила Оксана Уткіна, заступник начальника Ніжинської ОДПІ з інформацією про встановлення місцевих податків і зборів на 2016 рік.

В ході обговорення присутні керівники територіальних громад отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на всі питання, які їх цікавили.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин висловив своє бачення та позицію по кожному з розглянутих питань та окреслив шляхи вирішення окремих проблемних ситуацій.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю РДА