back

Відбіркові тури інтелектуальних ігор серед школярів району

01 квітня 2016

Відповідно до наказу відділу освіти від 12.02.2016 року №60 «Про проведення чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!» серед школярів Ніжинського району» та з метою популяризації інтелектуальних ігор, як засобу виховання і організації дозвілля школярів, формування інтелектуальної еліти школи, виховання всебічно розвиненої особистості, підтримки обдарованих дітей, розвитку їх творчих здібностей, підвищення ефективності роботи творчих педагогів 23-24 березня 2016 року на базі КПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» та Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися відбіркові тури районного Чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!».

Перший півфінал відбувся на базі Центру дитячої та юнацької творчості. Змагалися команди Безуглівської, Галицької, Данинської, Перемозької і Талалаївської шкіл.

На базі Вертіївській ЗОШ приймали команди зВертіївської Великокошелівської, Крутівської та Кукшинської ЗОШ І-ІІІ ст., Черняхівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст.

10 команд зіграли 20 двобоїв, у результаті яких до фінального туру вийшли чотири команди, серед яких «Полярна зірка» Талалаївської – 12 балів, «Прометей» Галицької – 10 балів, «Знаверінт» Крутівської – 7 балів та «Патріоти» Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ст. – 5 балів.

У фіналі змагатимуться дві команди, які вибороли перші місця у півфінальних змаганнях у своїх підгрупах та ще дві, що набрали найбільшу кількість балів серед команд, які зайняли другі місця у своїх підгрупах.

Уперше за тривалі роки інтелектуальних змагань на районному етапі була апробована комп’ютерна брейн-система (розроблена учителем математики Крутівської ЗОШ І-ІІІ ст. Моньком І.О.), яка автоматично визначає першочерговість відповідей, контролює час та значно полегшує роботу журі.

За матеріалами сайту відділу освіти