back

Загальні збори громадян у Вікторівці

23 березня 2016

У районі продовжуються сходи сіл. Минулий робочий тиждень завершився загальними зборами Вікторівської громади. Вікторівська сільська рада об’єднує три населені пункти – Вікторівку, Леонідівку, Степ. Отож, на захід з’явилися жителі з кожного села, хоча більшість (це зрозуміло з точки зору географії) було вікторівців.

Новообраний сільський голова Наталія Гайдей прозвітувала про виконання Програми соціально-економічного розвитку громади у 2015 році та основні завдання на 2016 рік.

Яким же був для людей рік, що вже став для них історією? Територіальна громада налічує 237 дворів із такою кількістю мешканців: Вікторівка – 191, Леонідівка – 356, Степ – 52. Всього у трьох селах проживає 599 чоловік, що на 12 людей менше, ніж у минулому році. Із них – 257 пенсіонерів, 230 осіб працездатного віку. Зайняті роботою 60 чоловік, з яких 15 – трудяться в селах, решта – за їхніми межами. Молоді до 30 років – 156 чоловік, учнів - 26, дітей дошкільного віку - 16.

На превеликий жаль, у минулому році на перше вересня не лунав дзвоник – школа назавжди закрила свої двері. Тепер діти їздять навчатися в Лосинівку. Можливо, це і краще, що вони будуть навчатись в більш наповнених класах, матимуть змогу отримувати знання в повному обсязі, відвідувати гуртки, але… Приміщення Вікторівської школи продовжує пустувати, а не хотілось, щоб все заростало бур’янами. Ще не пізно прийняти вірне рішення. Одне із них, як радив голова районної ради Олег Бузун, це передати на баланс господарю – ПП «Аратта-Агро» – в планах якого, в першу чергу, відновити роботу їдальні. Станіслав Породько, до речі, один із небагатьох інвесторів на Ніжинщині, який вкладає гроші в ремонт доріг. Своєчасно й у повному обсязі проводяться ним розрахунки із пайовиками. – Я робив і робитиму для вас. Ви найрідніші для мене,– заявив на сході Станіслав Вікторович. І люди вірять. Не словам, а справам.

Проте, питань до влади вистачало. Відповіді щодо автоперевезення, оформлення субсидій, охорони здоров’я, зміцнення законності давали перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, заступник голови районної ради Наталія Березка, дільничний інспектор.

Незадоволені селяни і закупівельними цінами на молоко, яке по суті, є одним із основних засобів наповнення сімейного бюджету. Та ціни, які встановлюють молокопереробні підприємства, залишаються низькими.

Вже після зібрання Сергій Батрак відвідав СФГ «Новатор», яке займається переробкою масляних культур на олію. Це господарство також бере участь у житті місцевої громади.

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"

Фото Олександра Василенка