back

Завершився VI обласний конкурс дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України»

21 березня 2016

Завершився VI обласний конкурс дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», в якому традиційно взяли участь близько 300 дітей і підлітків з усіх куточків Чернігівщини.

Конкурс народився у 2011 році завдяки спільним зусиллям письменників м. Чернігова та обласної бібліотеки для дітей. За цей час в ньому взяли участь близько 2000 дітей 4-11 класів нашої області, більшість дітей із сільської місцевості.

Діти пишуть вірші, оповідання, казки, есе, роздуми, іноді дуже мудрі, майже філософські. Юних авторів турбує все – доля Батьківщини і своєї родини, дружби і дитинства, рідного краю і природи, і багато чого в житті. Щиро, відверто, іноді по – дитячому наївно діти намагаються розібратися в своїх почуттях, в подіях, які відбуваються в світі, в Україні, у взаємовідносинах людей, країн.

За умовами конкурсу переможці визначаються в номінаціях «Поезія» та «Проза» за двома віковими категоріями – молодша (4-7 клас) та старша (8-11 клас). Журі конкурсу, а це відомі чернігівські письменники – голова НСПУ О.Конечна, Н.Галковська, Т.Пакалюк, А.Сокол через свої душі й серця пропускають кожну творчу роботу юних літераторів, дуже ретельно аналізують їх, намагаються дати їм подальше життя.

Переможцями конкурсу стали 16 учасників, які посіли 1-3 місця, а 8 учасників стали лауреатами конкурсу (4-6 місця).

Конкурс вкотре засвідчив, що усі наші діти талановиті! Нема переможених! Адже перші спроби літературної творчості – це перші кроки до пізнання своїх творчих можливостей, здібностей. Ми вітаємо всіх учасників і переможців конкурсу і дякуємо за участь – це перший крок до життєвого успіху!

Відзначимо, що третьокласниця з Вертіївки Анна Рибецька в молодшій групі зайняла ІІ місце номінації "Поезія".

За матеріалами офіційного веб-сайту

Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА