back

ГОЛОВНІ ЗБОРИ РОКУ В ШАТУРІ

21 березня 2016

Днями в Шатурі відбулися головні збори року – схід села. Участь у заході взяли: голова райдержадміністрації Вячеслава Івашин, його заступник Оксана Мелашенко, заступник голови районної ради Наталія Березка, керівництво Шатурського відділення ПП «Агропрогрес» Михайло Шумейко та Володимир Мозговий, юрист молочної торгової компанії Юлія Зайцева, дільничний інспектор Олександр Тоцький, помічник народного депутата України Тамара Стратілат, депутати Чернігівської обласної ради Микола Шматок та Сергій Охонько.

Чим живе сьогодні Шатурська громада, звітувала голова сільської ради Людмила Петренко.

У селі з населенням 510 чоловік належним чином працюють соціальний робітник, сільський клуб, бібліотека, відділення зв’язку, школа, ФАП. Вдячним словом згадала Людмила Федорівна у звіті постійного спонсора ПП «Агропрогрес».

Бюджет сільської ради самодостатній і перевиконаний – 119%. А звідси й рівень життя вищий. Зокрема в Шатурі всі вулиці освітлюються.

Щодо діяльності інвестора перед громадою виступив Михайло Шумейко. Майже 35 тис. га в чотирьох районах області обробляє ПП «Агропрогрес». У Шатурському відділенні приватного підприємства «Агропрогрес» працює 140 чоловік. Без перебільшення, це п’ята частина всіх працюючих. Та з огляду на те, що тваринництво не є пріоритетною галуззю, людей непокоїть думка про те, що вони можуть втратити добре оплачувану роботу вдома. Наявні 700 голів ВРХ – то не прибуток, а великі збитки. Проте, ради зайнятості місцевого населення вони тримають худобу. Орендна плата за землю становить 7% від грошової оцінки землі.

Також обговорювалися питання ямкового ремонту доріг, встановлення суми самообкладу, участі в спортивно-масових заходах. Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та його заступник Оксана Мелашенко дали вичерпні відповіді на всі підняті громадою питання.

Після сходу люди залишилися ще на збори власників майнових паїв, а гості у супроводі Людмили Петренко відвідали заклади соціальної сфери. Кожен із керівників інфраструктури села з задоволенням повів у свою установу. Гармонійним поєднанням старовинного стилю й сучасним дизайном вразила школа, яка давно відсвяткувала сторічний ювілей. Затишно в малечі у садочку, що поряд. Вразила своєю первозданністю Свято-Михайлівська двопрестольна церква.

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"